Tartiflette (Peynirli Patates)

Tartiflette (Peynirli Patates)
24 Mayıs 2023

Anavatanı Fransa olan tartiflette, İsviçre'de en çok tüketilen yemeklerden biridir ve Savoyard mutfağının klasik lezzetleri arasında yer alır. Ana malzemeleri patates ve peynir olan bu yemek, fırında pişirilerek servis edilir. Genellikle et yemeklerinin yanında tamamlayıcı yemek olarak sunulur. Malzemeler hazırsa, İsviçre usulü tartiflette tarifi için detaylara geçebiliriz.

Patates röşti ve gulaş tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tartiflette (Peynirli Patates) için

Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 1 kg patates
  • 200 gram pastırma
  • 100 ml beyaz şarap sirkesi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 ml süt
  • 500 gram reblochon peyniri
  • Karabiber
  • Tuz
Tartiflette (Peynirli Patates)

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
  2. Bir tencereye soğuk su, tuz ve patatesleri ekleyerek haşlayın. Dilerseniz, kabuklarını soyarak haşlayabilirsiniz.
  3. Haşlanan patatesleri soğumaya bıraktıktan sonra, tavada zeytinyağını ısıtın.
  4. Bu esnada sarımsak ve soğanları küp küp doğrayarak tavaya alın.
  5. Üzerine dilimlenmiş pastırmaları ekleyin ve soğanlarla birlikte pişirin.
  6. Daha sonra beyaz şarap sirkesini ekleyerek birkaç dakika daha pişmeye bırakın.
  7. Soğuyan patatesleri halka şeklinde dilimleyin. Patateslerin yarısını borcam veya pişirme kabına dizin. Üzerine karabiber ve tuz serpiştirin.
  8. Ardından üzerine pastırmalı soğan karışımının yarısını ekleyerek yayın. Dilimlenmiş peynir ilave edin.
  9. Bu işlemi patatesler bitene kadar tekrarlayın. Yemeğin üzerinde süt gezdirin ve fırına verin.
  10. Ortalama 30-40 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Tartifletteyi, et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Mümkünse tarifte kızartmalık patates kullanın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo