Deniz Ürünlü Balık Dolması

Deniz Ürünlü Balık Dolması
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Deniz Ürünlü Balık Dolması için

Malzemeler

  • 1 levrek
  • 30 gr karides
  • 20 gr iç midye
  • 20 gr istridye
  • 20 gr yengeç
  • 1 yumurta
  • 4 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 rezene
  • Birkaç portakal dilimi
  • Tuz
  • Karabiber
Deniz Ürünlü Balık Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Levreğin pullarını ve kemikli kısımlarını temizleyin. Sarımsakları soyup kıyın. Midye, karides, yengeç ve istridye etlerini yıkayıp küçük küçük doğrayın.
  2. Tavada 1 kaşık zeytinyağını ısıtıp sarımsağı soteleyin. Midye, karides, yengeç ve istridyeyi ilave edip yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin.
  3. Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin ve robotta püre halinde ezin.
  4. Levreğin içini hazırladığınız deniz ürünlü içle doldurup üzerine tuz ve karabiber serpin.
  5. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp balık dolmasını iki taraflı kızartın ve  fırın kabına alın. 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika  pişirip servis tabağına alın.
  6. Rezeneyi temizleyip dilimleyin. Kalan zeytinyağını tavada ısıtın. Rezene ve sarımsağı ekleyip soteleyin.
  7. Levrek dolmasını servis tabağına alıp rezeneli sos ve portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Dilerseniz, düşük kalorili nefis fırında levrek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo