Milföy Külahında Patatesli Yumurta

Milföy Külahında Patatesli Yumurta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Milföy Külahında Patatesli Yumurta için

Malzemeler

  • 2 milföy hamuru

Patatesli yumurta için

  • 1 patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Çörekotu
  • Dereotu
Milföy Külahında Patatesli Yumurta

Nasıl Yapılır

Milföy hamurlarını ince açın. Şeritler kesip yağladığınız koni biçimindeki kalıbın etrafına sarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Patatesli yumurta için rendelediğiniz patatesi tereyağında kavurun. Üzerine ayrı bir kasede çırptığınız yumurtayı ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Sürekli karıştırarak pişirin. Patatesli yumurtayı milföy külahlarının içine paylaştırın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo