Pirinci tuzlu ılık suda bekletip yıkayın ve süzün. Sarımsakları ezip yoğurda ekleyin. Badem ve tozbiberi ilave edip iyice karıştırın.
Soğanı ince ince doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Tavuk etini şeritler halinde dilimleyin.
Sıvıyağ ve margarini tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Biberleri ve tavuk etini ekleyip kavurun. Tuz ve sıcak suyu ekleyin. Sürekli karıştırarak yoğurdu ilave edin. Pirinci ekleyip karıştırın ve kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan ve kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan tavuk etli pilav tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.