Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Derin bir kapta 2 yumurtayı 2 çorba kaşığı sıcak su ile çırpın. Tozşekeri ilave edip eriyinceye kadar karıştırın.
Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip çırparak pürüzsüz bir kek hamuru hazırlayın. Kelepçeli bir kalıbı yağlayıp hazırladığınız hamuru kalıba yayın.
Fırında 10-15 dakika pişirin. Keki fırından çıkarıp kalıbında soğumaya bırakın.
Böğürtleni dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin. 25-30 bögürtleni süsleme için ayırın. Kalan böğürtlenleri çatalla ezerek püre haline getirip süzgeçten geçirin.
Kalan iki yumurtanın sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını pudra şekeri ve vanilya ile çırpın. Süzme yoğurt ve süt kremasını ilave edip iyice karıştırın.
Jöleyi ekleyip tekrar karıştırarak krema haline getirin. Koyulaşıncaya kadar buzdolabında bekletin.
Yumurta aklarını köpükleşinceye kadar mikserle çırpın. Koyulaşan yoğurtlu kremaya ekleyip yavaş yavaş çırpın. Yarısını başka bir kaba alıp böğürtlen püresini ekleyerek karıştırın.
Kalıptaki kekin üzerine önce sade kremayı, sonra böğürtlenli kremayı yayın. Bir çatalın ucu ile hafifçe karıştırıp iki kremanın birbirine geçişmesini sağlayın.
Pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletin. Kenarlarını file fındıkla süsleyin. Üzerini de ayırdığınız böğürtlenler ve fındıkla süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.