Sütü tencereye alıp tozşekeri ilave edin. Çubuk vanilyayı ekleyip kaynatın. Armutları soyup sebze olacağı ile ile alt tarafından girerek çekirdekli kısımlarını çıkarın.
Armutları, kaynar süte ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Kevgirle alıp geniş bir tabağa dizin.
Krema için; süt ve çubuk vanilyayı bir tencereye alıp kaynatın. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta tozşekerle köpük köpük olana kadar çırpın.
Un ve tuzu bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Kaynar sütü ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Yumurtalı karışımı süte azar azar ekleyip mikserle çırpın. Kısık ateşte koyu kıvama gelene kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan alıp başka bir kaba dökün ve ılınmaya bırakın. Süt kremasını ayrı bir kapta 2-3 dakika mikserle çırpıp karışıma ekleyin.
Çekilmiş antepfıstığının yarısını ilave edip karıştırın.
Armutları saplarından ayırmadan yelpaze şeklinde dilimleyin. Kremayı 4 servis tabağına paylaştırıp ortalarına armutları yerleştirin.
Pudra şeker ve vanilyayı bir kâsede karıştırıp çay süzgeciyle armutların üzerine eleyin. Kalan antepfıstığını serpiştirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.