Çikolata Sosu

Çikolata Sosu
12 Temmuz 2024

İlk zamanlar içecek olarak tüketilen çikolata; bol soslu ıslak kek veya pasta tarifleri gibi birçok tatlı tarifinde kendine yer bulur. Ana vatanı Amerika olsa da, yaygınlaşmaya başlaması İspanyollar sayesinde olmuştur. Tansiyon hastalıklarına iyi gelen bu besin, mutluluk hormonunu arttırmasıyla da bilinir. En sevilen çeşitleri sütlü, fındıklı, bitter ve beyaz çikolatadır. Özellikle depresyon, uykusuzluk ve stres sorunlarını gidermek için kullanılır. Çikolata Sosu nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, ev yapımı çikolata sosu tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Çikolata Sosu Kaç Kaloridir?

  • Evdeki malzemelerle hazırlanan çikolata sosunun 100 gramı, yaklaşık 275 kaloridir. Şeker hastalarının ölçülü ve dikkatli bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir. Dilerseniz, tatlılarla birlikte sunabileceğiniz kakaolu dondurma tarifini de deneyebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Çikolata Sosu için

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt ( Tamamını sütten yapmak isterseniz 2 bardak süt kullanın)
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 90 gr bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
Çikolata Sosu

Nasıl Yapılır

  1. Su, süt, toz şeker, kakao ve nişastayı derin bir tencereye alın. Tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırarak ocağın üstüne koyun.
  2. Topak kalmamasına özen gösterin. Pişmeye başladığında topakları yok etmek daha zor olacaktır.
  3. Pürüzsüz bir karışım elde ettikten sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Kaynamaya başlamadan önce bitter çikolatayı da parçalara bölerek karışımın içine ekleyin. Ardından tereyağını da ekleyip karıştırmaya devam edin.
  5. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Kaynayınca tencereyi ocaktan alıp, çikolata sosunu soğumaya bırakın.
  6. Çikolata sosunun üzerinin kabuk tutmaması için çırpıcı ile sürekli karıştırarak soğutabilirsiniz.
  7. Kendi halinde soğumaya bırakacaksanız ara ara karıştırmayı unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Dibinin tutmaması için sürekli karıştırmak önemli. Dibi tutarsa sosun tamamından yanık kokusu gelecektir.
  • Soğuyan sosu buzdolabında bekleterek daha güzel bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
  • Tarifte kullanacağınız sütün, yarım yağlı olmasına dikkat edin. İsteğe göre keçi veya manda sütü de ilave edilebilir.
  • Kıvamının koyu olduğunu düşünüyorsanız, azar azar süt ekleyerek açabilirsiniz.
  • Topaklanmalar meydana geldiyse, soğutmadan önce mikser ile çırpabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo