Pirinci tuzlu suda 10 dakika bekletin. Bol suda yıkayıp süzün. Bezelyenin suyunu süzün.
Soğanları küçük küçük doğrayın. Margarini tavada eritip soğanları soteleyin.
Önce pirinci sonra bezelyeleri tavaya ekleyip hafif kavurun. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın kalıbını yağlı kağıtla döşeyin ve içine galeta unu serpin.
Sıcak suyu ve safranı ayrı bir kasede karıştırıp kavrulmakta olan pirince ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilınınca peynir rendesi ve tuz serpip harmanlayın.
Karışımı üç eşit parçaya bölün. Kalıba bir kat karışım döküp üzerine 3 dilim peynir kapatın.
Kalan malzemeyi aynı şekilde kalıba yerleştirin. Sıcak fırında 10-15 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.