Çilek Soslu Lor Tatlısı

Çilek Soslu Lor Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çilek Soslu Lor Tatlısı için

Malzemeler

  • 500 gr tuzsuz lor peyniri
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 250 gr çilek
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi 

Sos için:

  • 250 gr çilek
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı toz şeker

Süsleme için:

  • 1 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
  • 6 çilek
  • 6 rulokat
Çilek Soslu Lor Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Lor peynirini derin bir kaseye alıp süt ve pudra şekerini ekleyin. İyice karıştırıp kremşanti, ceviziçi ve tarçını ilave edin. Koyulaşıncaya kadar çırpın.
  2. Çilekleri temizleyip yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Karışıma hindistancevizi ve çilekleri ekleyip tekrar karıştırın. Kuplara paylaştırıp buzdolabına alın. 
  3. Sosu hazırlamak için; çilekleri temizleyip blenderle ezerek püre haline getirin.
  4. Çilek püresini bir tavaya alıp tozşeker ve mısır nişastasını ekleyin. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  5. Kupları buzdolabından alıp hazırladığınız sosu paylaştırın. Tekar buzdolabına alıp 3 saat bekletin. Üzerini çilek, Antep fıstığı ve rulokatlarla süsleyip servis yapın.

    Dilerseniz, şerbet ile tatlandırılan lor tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz.


Şefin Yorumu : SOĞUK SERVİS
Bu soğuk yaz tatlısını konuklarınıza ikram ederken dilerseniz birer top kakaolu dondurma ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo