Lor peynirini derin bir kaseye alıp süt ve pudra şekerini ekleyin. İyice karıştırıp kremşanti, ceviziçi ve tarçını ilave edin. Koyulaşıncaya kadar çırpın.
Çilekleri temizleyip yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Karışıma hindistancevizi ve çilekleri ekleyip tekrar karıştırın. Kuplara paylaştırıp buzdolabına alın.
Sosu hazırlamak için; çilekleri temizleyip blenderle ezerek püre haline getirin.
Çilek püresini bir tavaya alıp tozşeker ve mısır nişastasını ekleyin. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
Kupları buzdolabından alıp hazırladığınız sosu paylaştırın. Tekar buzdolabına alıp 3 saat bekletin. Üzerini çilek, Antep fıstığı ve rulokatlarla süsleyip servis yapın.
Dilerseniz, şerbet ile tatlandırılan lor tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz.
Şefin Yorumu :
SOĞUK SERVİS
Bu soğuk yaz tatlısını konuklarınıza ikram ederken dilerseniz birer top kakaolu dondurma ekleyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.