Fındık Kremalı Halkalar

Fındık Kremalı Halkalar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fındık Kremalı Halkalar için

Malzemeler

Hamuru için

  • 75 gr margarin
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1.5 su bardağı su
  • 3 yumurta

Krema için

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3/4 su bardağı toz fındık

Üzeri için

  • Pudra şeker
Fındık Kremalı Halkalar

Nasıl Yapılır

Enerji kaynağı fındıkla muhteşem tarifler. Margarin, şeker, tuz ve suyu tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca unu ekleyip iyice karıştırın ve 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Yumurtaları teker teker kırarak mikserle iyice karıştırın.

Hamuru düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye simit şeklinde sıkın. 170 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ve fırının içinde soğumaya bırakın.

Krema için, süt, şeker, un ve vanilyayı karıştırın. Orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp içine toz fındık ekleyin. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun.

Halkaları enlemesine ortadan ikiye kesin ve arasına krema sıkın. Üzerine pudra şeker serpişitrin. Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo