Nohut Kroket

Nohut Kroket
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nohut Kroket için

Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı et suyu
  • 2 kahve fincanı galeta unu 

Kızartma için:

  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Nohut Kroket

Nasıl Yapılır

  1. Nohutu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ilınınca çatalla ezerek veya robotta çekerek püre haline getirin.
  2. 1 kahve fincanı un, tuz, karabiber, 1 yumurta, kaşar peyniri ve et suyunu ilave edin. Karıştırıp hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  3. Eğer et suyu az gelirse biraz su ekleyebilirsiniz. Kalan yumurtaları ayrı bir kasede çırpın. Unu ve galeta ununu ayrı düz tabaklara alın.
  4. Hazırladığınız karışımdan parçalar koparıp oval köfte şekli verin. Sıvıyağı tavada kızdırın. Kroketleri sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.
  5. Kroketleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, klasik patates kroket tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo