Klasik Patates Kızartması

Klasik Patates Kızartması
24 Ağustos 2022

Her versiyonu ayrı lezzetli olan patatesin kızartmasının yeri bir başkadır. Dışı çıtır, içi yumuşak dokusu ile bazen mükemmel bir eşlikçi, bazen ise ana yemek olan patates kızartması yapmak için gerekenler yalnızca 3 malzemeden oluşur. Malzemeleriniz hazırsa klasik patates kızartması tarifinin detayları aşağıda. 

Patates kızartmasını bir de baharatlı denemek isterseniz baharatlı patates kızartması tarifine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 8 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Klasik Patates Kızartması için

Malzemeler

  • 3 adet patates
  • Tuz 
  • Kızartmak için sıvıyağ 
Klasik Patates Kızartması

Nasıl Yapılır

  1. Patatesler yıkanır, isteğe göre kabukları soyulur. 
  2. Büyüklüklerine göre 4 parçaya bölünür. Bölünen her bir parça parmak büyüklüğünde küçük parçalara ayrılır. 
  3. Bir kaba alınarak üzerleri tamamen kapanacak şekilde su ile doldurulur, 1 saat bekletilir. 
  4. Bu işlemi yapma sebebimiz patates bu aşamada fazla nişastasını salacak ve kızardığında daha çıtır olacak. 
  5. Patatesin suyu süzüldükten sonra kağıt havlu üzerine dizilerek kurutulur. 
  6. Sıvıyağ tavaya alınarak kızdırılır. 
  7. Kızgın yağa kurutulmuş patatesler atılarak altın rengi olana kadar kızartılır. 
  8. Peçete serili bir tabağa alınarak fazla yağları süzülür, tuz dökülerek sıcakken yenir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo