Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan krep, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Türkiye'de daha çok akıtma, cızlak ya da cizleme isimleri ile bilinir. Hem tatlı, hem de tuzlu bir şekilde hazırlanabilen bu besin, özellikle kahvaltı sofralarında sunulur. Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Türkiye'de daha çok akıtma, cızlak ya da cizleme isimleri ile bilinir. Hem tatlı, hem de tuzlu bir şekilde hazırlanabilen bu besin, özellikle kahvaltı sofralarında sunulur. Farklı lezzetler ile birleşebilir. Sade olarak tüketildiği gibi farklı lezzetler eklenerek çeşitlendirilebilir. Peynirli krep ise genellikle kahvaltılarad tercih edilebilir. Siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
1 Porsiyon Krep Kaç Kaloridir?
Orta boyutlarda bir adet krep, yaklaşık 200 kaloridir. Üzerine ekleyeceğiniz malzemelere göre kalori değerinde değişiklikler görülebilir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların küçük porsiyonlar tüketmesi önerilir.
Malzemeler
Süsleme için:
Teşekkür ederiz.