Kaşar Peynirli Krep Dürüm

Kaşar Peynirli Krep Dürüm
07 Şubat 2023

Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan krep, Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Türkiye'de daha çok akıtma, cızlak ya da cizleme isimleri ile bilinir. Hem tatlı, hem de tuzlu bir şekilde hazırlanabilen bu besin, özellikle kahvaltı sofralarında sunulur. Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilir. Türkiye'de daha çok akıtma, cızlak ya da cizleme isimleri ile bilinir. Hem tatlı, hem de tuzlu bir şekilde hazırlanabilen bu besin, özellikle kahvaltı sofralarında sunulur. Farklı lezzetler ile birleşebilir. Sade olarak tüketildiği gibi farklı lezzetler eklenerek çeşitlendirilebilir. Peynirli krep ise genellikle kahvaltılarad tercih edilebilir. Siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

1 Porsiyon Krep Kaç Kaloridir?

Orta boyutlarda bir adet krep, yaklaşık 200 kaloridir. Üzerine ekleyeceğiniz malzemelere göre kalori değerinde değişiklikler görülebilir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların küçük porsiyonlar tüketmesi önerilir.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaşar Peynirli Krep Dürüm için

Malzemeler

Malzemeler

  • 4 dilim taze kaşar peyniri
  • 5 yumurta
  • 1 kahve fincanı light süt
  • 1 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniriı
  • 2 soğan
  • 2 tatlı kaşığı sıvıyağı
  • 4-5 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Süsleme için:

  • 4-6 taze soğan sapı
  • Birkaç nane dalı
Kaşar Peynirli Krep Dürüm

Nasıl Yapılır

  1. Kaşar peynirleri 2 cm'lik dilimler halinde kesin. 
  2. Maydanozu kıyın. Soğanları soyup ince doğrayın. 
  3. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ve soğumaya bırakın.
  4. Yumurta, süt, mısır unu, rendelenmiş kaşarpeynir, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın. Soğanı ilave edip karıştırın.
  5. Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadar ilave edin. 
  6. İki taraflı pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrar ederek krepleri hazırlayın. 
  7. Her bir krebin içine 3 dilim kaşarpeyniri yerleştirip sarın ve taze soğan sapıyla bağlayın. 
  8. Nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın.
  9. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Soğuk olarak servis etmek yerine sıcak olarak servis edebilirsiniz. 
  • Damak tadınıza uygun farklı peynirler ilave edebilirsiniz. 
  • Harcı hazırlarken malzemelerin özdeşleşmesi için blender kullanabilirsiniz.
  • Krep kıvamının doğru bir şekilde tutması için, harcı oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Hava kabarcıkları olmaya başladığında pişirme işlemine geçebilirsiniz.
  • Sıcak tava da düşük ısıda pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo