Bademli Kayısı Bar

Bademli Kayısı Bar
06 Ocak 2024

Ana vatanı Çin olan kayısı, ülkemizde en çok Malatya'da yetiştirilir. Kuru ve taze olarak tüketilen bu besin, antioksidan bakımından zengindir. Düşük kalorili olmasının yanı sıra bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlar. Uzun süre tokluk hissi verir. Malzemeleriniz hazırsa, lezzetli bir atıştırmalık olan bademli kayısı bar tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Bademli Kayısı Bar için

Malzemeler

  • 1 bardak çiğ badem
  • 1 bardak kuru üzüm
  • 1/2 çk tarçın
  • 10 adet kuru kayısı
  • 1/2 bardak Hindistan cevizi
Bademli Kayısı Bar

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak üzüm, badem ve tarçını blenderdan geçirin. Üzerine kayısıyı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  2. Son olarak Hindistan cevizini de karışıma ekleyin ve karıştırın.
  3. Elde ettiğiniz hamuru 1 saat buzdolabında bekletin, böylelikle daha kolay şekil verebilirsiniz.
  4. Yapışmaz pişirme kağıdının üzerinde yayıp bıçakla kareler halinde kesin. Şimdiden afiyet olsun.

Bademli Kayısı Bar Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Badem ve kayısıya ek olarak, kuru dut ve incir de ekleyebilirsiniz.
  2. Kuru yemiş olarak ceviz ve file fındık eklemeniz daha zengin bir bar hazırlamanızı sağlayacaktır.
  3. Tarifte kullanacağınız malzemelerin tatlı olması, bademli kayısı barın daha lezzetli olmasını sağlar.
  4. Hamuru buzdolabına koymadan önce streç film ile kapatın.

1 Porsiyon Bademli Kayısı Bar Kaç Kaloridir?

Bademli kayısı bar tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 200 kaloridir. Metabolizmayı hızlandırdığı için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, ara öğün olarak kabak cips veya körili badem tarifini de deneyebilirsiniz.

Kilo kontrolünü sağlamak için öğle ve akşam öğünlerinde tüketebileceğiniz hafif besinler arıyorsanız, pratik diyet yemeklerine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo