Üzeri için
Bıçak kullanarak yumurta kabuklarını dikkatlice kırın ve akları ile sarılarını ayrı kaplara alın. Yumurta kabuklarını kaynayan tuzlu suda 10 dakika pişirin. Soğuk su ile yıkayıp kurulayın dik durabilecekleri bir kabın içine dizin. 3 yumurta sarısını şeker ile iyice çırpın. 2-3 yemek kaşığı suyu bir kaseye alın ve üzerine jelatini serpiştirerek bekletin. Krema ve vanilyayı sos tenceresine alın ve orta ateşte baloncuklar çıkıncaya kadar ısıtın. Yumurtalı karışımı yavaşça ekleyip tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak yaklaşık 15 dakika pişirin. Jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı yumurta kabuklarının içine paylaştırın ve birkaç saat buzdolabında soğutun. Üzerine esmer şeker serpiştirip pürmüz ile yakarak servis yapın.
*Creme brulee için 3 yumurta sarısı kullanılacak. Kalan üç yumurta sarısı ve akları çok fazla bekletmeden başka bir tarifte kullanabilirsiniz.
*Yumurtanın belirgin kokusu çocuğunuzu rahatsız ediyorsa bu tatlıya başta portakal suyu olmak üzere sevdiği meyvelerin sularını ekleyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.