İftar sofralarının vazgeçilmezi yaprak dolmasını bu sefer mercimek ve bulgur ile yapın. Asma yapraklarının saplarını kesip birkaç kez yıkayın ve sıcak suda 1 saat bekletip süzün. Kırmızı mercimek ve pirinci suda bekletin. Soğanı küp doğrayın. Bir tavada tuz ilave ederek hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Kırmızı mercimek ve pirincin suyunu iyice süzün. Dolma içi için, pişmiş soğana zeytinyağı, limon suyu, karabiber, kuru nane, mercimek, pirinç, ince bulgur ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Asma yaprağının ortasına 1 yemek kaşığı dolma içi ekleyip yaprağı bohça şeklinde kapatın. Tencerenin tabanına birkaç asma yaprağı yerleştirin. Hazırladığınız dolmaları üzerine alın. Zeytinyağı, limon suyu ve su ilave edin. Tencerenin üzerine düz porselen bir tabak kapatın. Kapağını da kapatıp önce orta, sonra kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Ilınınca servis yapın.
Teşekkür ederiz.