Ispanaklı Ekşili Köfte

Ispanaklı Ekşili Köfte
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanaklı Ekşili Köfte için

Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı sıcak su (ıslatmak için)
  • 1 su bardağı su (yoğurmak için)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 400 gr ıspanak
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı sıcak su
Ispanaklı Ekşili Köfte

Nasıl Yapılır

Mercimeği bol suyla yıkayıp hafifçe haşlayın. Bulgurun üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ekleyip yumuşamaya bırakın. Yumuşayan bulgurun üzerine unu, tuzu, karabiberi ve kıvamına göre yavaş yavaş suyu ekleyip yoğurun. Misket şeklinde ve büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tereyağını tencerede eritin. Kıyılmış soğanı kısık ateşte kavurun. Salçayı ilave edin. 1-2 dakika sonra suyu ve mercimeği ekleyin. Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ince doğranmış ıspanak ve köfteleri ilave edin. Orta ateşte pişirin. Son olarak nar ekşisini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hemen hemen aynı kalori değerine sahip olan Antep usulü terbiyeli ekşili köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo