İster çıtır çıtır bir cips, ister yumuşacık bir poğaça olsun, hamur işi tarifleri hem tatlı hem de tuzlu atıştırmalıklar için idealdir. Üstelik fazla uğraş gerektirmeden, herkesin kolayca yapabileceği bu lezzetler mutfağa yeni başlayanlar için de mükemmel bir başlangıçtır.
Malzemeler:
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
Yapılışı:
Tüm malzemeleri yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 160°C fırında 15-20 dakika pişirin.
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru açıp küçük parçalara kesin. Kızgın yağda altın sarısı olana kadar kızartın.
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yapılışı:
Tüm malzemeleri çırpın. Tavada ince ince pişirin. Tatlı ya da tuzlu şekilde tüketin.
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı beyaz peynir
Yapılışı:
Malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Küçük parçalar koparıp şekil verin. 180°C fırında 20 dakika pişirin.
Şunlara da göz atın: