Ermeni Usulü Fasulye Pilaki

Ermeni Usulü Fasulye Pilaki
14 Mart 2024

Şef Aydın Demir'den yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis bir salata tarifi. Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan fasulye pilakiyi, bu kez Ermenistan mutfağındaki versiyonuyla sizlerin beğenisine sunuyoruz. Malzemeler hazırsa, Ermeni usulü fasulye pilaki tarifine geçebiliriz.

Barbunya pilaki ve fırında bamya pilaki tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Ermeni Usulü Fasulye Pilaki için

Malzemeler

  • 250 gr Battal fasulye (haşlanmış) bir gün önceden ıslayın ve haşlayın.
  • 300 gr sızma zeytinyağı
  • 500 gr kuru soğan (ince kıyılmış)
  • 10 diş sarımsak  (julyen doğranmış)
  • 2 adet domates (julyen doğranmış)
  • 2 adet defne yaprağı
  • 100 gr kereviz sapı (ince doğranmış)
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Ermeni Usulü Fasulye Pilaki

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle fasulyeleri akşamdan ıslayın.
  2. Tencereye zeytinyağını koyun. İçerisine fasulye, kereviz, soğan ve sarımsağı ekleyerek 3-5 dakika kısık ateşte kavurun.
  3. Daha sonra geriye kalan malzemeleri de ilave edip 1 dakika daha kavurun.
  4. Üzerine 1-2 parmak geçecek şekilde kaynar su ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekip yağa binene kadar kapalı kapalı bir şekilde pişirin.
  5. Fasulyeler pişip yağa bindikten sonra, tencerede soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan yemeği servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo