Gastrointestinal reflü, mide fıtığı (hiatal herni) ve böbrek taşı olan bireyler için aşırıya kaçmadan taze nane tüketmek çok fazla sorun yaratmazken özellikle nane yağına dikkat edilmelidir. Çok fazla nane yağı toksik olabilmektedir. Saf mentolde oldukça zehirlidir ve hiçbir koşulda tüketilmemelidir. Çocuklarda nane içeren esansiyel yağ kullanımından kaçınılmalıdır. Çocuklarda cilt üzerine uygulanmaları nefes almalarını durdurmaya ve yoğun spazmlara neden olabilmektedir.
Salatalar, çorbalar, soslar, içecekler, dolmalar, kuzu eti ve diğer çeşitli sebze yemeklerinde mükemmel uyumlu bir bileşendir.
A vitamini bakımından zengin olan nane, potasyum, magnezyum, folat ve omega 3 yağı da içermektedir. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde son derece faydalıdır.
7 su bardağı sıcak su olan bir demliğin içerisine poşet çay ya da nane yaprakları yerleştirin. Ağzını kapatarak 5 dakika demlenmeye bırakın. Ardından üzerine çayı süzün, üzerine limon ve toz şeker ekleyerek içebilirsiniz. Nane çayı günde kaç bardak içilmeli diye merak edenlere ise, ortalama 2-3 bardak içilmesi önerilir. Daha fazlası zararlı etkilere neden olabilir.
Önemli Not: Nane, nane çayı ve bitkisel ürünler bazı bünyelerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu yüzden kullanılmadan önce doktora danışılması gerekir.
Şunlara da göz atın;