Evet. Neden evet, yumurtaları dondurmak mümkün. Bu yüzden, bir dahaki sefere süpermarkette indirime girdiklerinde stok yapmaktan çekinmeyin ve ardından aşağıdaki ipuçlarını izleyin.
Yumurtaları dondurmayı düşündüğünüzde, bütün yumurtaları - kabukları ve her şeyi - dondurmak muhtemelen aklınıza gelen şeydir. Ancak bunu yapmamanızı öneririz. İşte nedeni: İlk olarak, yumurtalar sıvı oldukları için donduklarında genişlerler ve kabuklarını çatlatırlar, iç kısımlarını dondurucu yanmasına maruz bırakırlar ve çözdürüldüklerinde kabuklu, kabuklu bir karmaşaya dönüşürler. İkincisi, bütün yumurta sarısı iyi donmaz - kalınlaşarak çekici olmayan jelatinimsi bir kütleye dönüşür.
Alternatif olarak, yumurtalarınızı önceden bölmek istiyorsanız, bir muffin kalıbının her bir oyuğuna bir yumurta kırın. Sonra her bir yumurtayı bir çatalla çırpın, tüm tepsiyi dondurun, donduklarında diskleri çıkarın ve etiketli bir dondurucu poşetine koyun.
Yumurta akı oldukça iyi donar. Bu nedenle, yumurta sarısı ile pişiriyorsanız, kalan beyazları dondurucuda saklayın. İşte nasıl:
Adım 1: Yumurta aklarını dondurucuya uygun bir kaba aktarın. Beyazları yeniden kapatılabilir bir dondurucu poşete aktarın, üzerine etiketleyin/tarih koyun ve düz bir şekilde dondurun. Poşetin dışına şu formülü yazmak isteyebilirsiniz: 2 yemek kaşığı yumurta akı = 1 büyük yumurta akı. Alternatif olarak, yumurta aklarını ayrı porsiyonlarda dondurmayı tercih ederseniz, bunları bir buz tepsisinde dondurun. Katı olduklarında, yeniden kapatılabilir bir dondurucu poşetine aktarın ve etiketleyin.
Kendi kendinize, “Bir dakika, yumurta sarısını dondurmak mümkün değil dediler!” diyor olabilirsiniz. Ama dinleyin, eğer yumurta sarısını tek başına donduruyorsanız (belki yumurtanın beyazını karıştırıp biraz sarısı kalmıştır), kullanabileceğiniz akıllı bir tüyo var.
Her dört yumurta sarısı için bir tutam (1/8 çay kaşığı) tuzla çırpın. Tuz, sarıların jelatinleşmesini engeller. Sonra bu yumurta sarılarını her zamanki gibi hava geçirmez bir dondurucu torbasında saklayın. Kullanmak istediğinizde bir gece buzdolabında çözün. 1 yemek kaşığı = 1 büyük yumurta sarısı.
Haşlanmış yumurtaların dondurulmasını önermiyoruz çünkü yapılarını kaybederler ve çözündüklerinde su akıtırlar. Bununla birlikte, çırpılmış yumurta veya frittataların herhangi bir sorun oluşturmaz.
Şunlara da göz atın;