Yeşil elma, sindirim sistemini düzenleyen ve vitamin bakımından zengin olan meyvelerden biridir. Kırmızı ve sarı elmaya göre ekşi bir tada sahip olduğu için genellikle çorba ve salatalarda kullanılır. Sağlık açısından çok faydalı olan bu besin, A vitamini, demir, lif ve farklı mineraller içerir. Ancak ekşimsi tadı sebebiyle kullanımı çok yaygın değildir. İşte, yeşil elma ile yapmanız gereken 7 nefis tarif:
Yeşil elma, kereviz ve sarımsak ile hazırlanan bu çorba, kış aylarında içinizi ısıtacak tariflerden biridir. Üzerine badem ekleyerek servis edebilirsiniz.
Yeşil elmayı dolma yapımında kullanmak isteyenler için nefis bir tarifimiz var. İç harcı kıyma, pirinç, soğan ve baharatlarla doldurulan yeşil elmayı, kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Avokado, yeşil elma, ıspanak, nar ve ceviz ile hazırlanan bu salata, hardallı sos ile zenginleştirilir. Özellikle diyet menülerinde mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir.
Tavuk, kereviz, marul, maydanoz ve yeşil elma ile hazırlanan bu salata hem doyurucu, hem de pratiktir. Öğle ve akşam menülerinde sunabilirsiniz.
Yeşil elma, marul, kereviz sapı ve ceviz ile hazırlanan bu salata, sirkeli zeytinyağlı sos ile zenginleştirilir. 15 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Elma, rezene kökü, salatalık, kabak çekirdeği ve zeytinyağı ile hazırlanan rezene salatası, et yemeklerinin yanında sunabileceğiniz tamamlayıcı tariflerden biridir.
Yeşil elma, su ve şeker kullanarak nefis bir içecek hazırlamaya ne dersiniz? Elma şerbetini hem yemeklerin yanında, hem de misafir ağırlarken sunabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;