Yaz aylarının sıcaklarında serinlemek için soğuk içecek tüketmek isteyebilirsiniz. Kahve ve çay içmek istemiyorsanız ve alkol tüketmek istemiyorsanız lezzetli moktailler içebilirsiniz. Birbirinden lezzetli 10 farklı moktail tarifini sizler ile paylaştık. İşte, 10 farklı moktail tarifi:
Malzemeler:
Yapılışı: Soğutulmuş karpuzu parçalayın, ardından dört bardak karpuz püresi yapmak için bir blender kullanarak püre haline getirin. Limon suyu ve balı ekleyin. Her bardağa soda ekleyin. Karışımı ilave edin. Nane ve karpuz ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: Yaban mersini, şeker, nane yaprağı ve limon dilimlerini büyük bir kapta karıştırın, ardından limon dilimini çıkarın. Karışımı ayrı bir bardağa dökün ve üzerine kırılmış buz ve zencefilli gazoz ekleyin. Taze nane yaprakları ve dondurulmuş yaban mersini ile servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı: Şeftalileri büyük bir sürahiye koyun ve üzüm suyu, portakal suyu ve nektarı ekleyin. Birkaç saat soğutun. Servis etmeye hazır olduğunuzda mineralli su ekleyin. Buzun üzerine dökün ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı: Bir karıştırıcıda, kavun, salatalık ve nane pürüzsüz olana kadar püre haline getirin. Elekten geçirin. Limon suyunu karıştırın ve karışımı soğumaya bırakın. Bardaklara ekleyin üzerine soda ya da mineralli su ilave edin. Nane dalları ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: Büyük bir kap içerisinde hibiskus, bal ve kaynar suyu bir kap içerisinde karıştırın. Çayınızı ne kadar güçlü sevdiğinize bağlı olarak 30 dakika ile 1 saat arasında demlenmeye bırakın. Sürahiye buz ekleyin ve mineralli su ile karıştırın. Nane ekleyin. 1 saat veya soğuyuncaya kadar soğutun. Buz ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: Bir kokteyl çalkalayıcıda böğürtlen, bal ve nane iyice karışana kadar karıştırın. Limon suyu ve suyu ekleyin, örtün ve karıştırmak için sallayın. Karışımı buzlu iki bardağa süzün. Bardaklara maden suyu ekleyin. Böğürtlen ve nane yapraklarıyla süsleyin.
Malzemeler:
Yapılışı: Dilimlenmiş limon, kivi ve naneyi bir kap içerisinde birleştirin ve karıştırın. Bal ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Soda ekleyerek karıştırın. Bardaklara pay edin. Kivi ve buz ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: Çilek ve balı blenderdan geçirin. Portakal suyu ve su ile karıştırın. Bol buz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yapılışı: Şeftali ve çilekleri dilimleyin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra çilek ve şeftaliyi ayrı ayrı blender içerisine alın. Bardağa sırayla çilek ve şeftali püresi ekleyin. Elma suyu ekleyin. Soğuk servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı: Bütün malzemeleri blenderan geçirin. Şeker ilave edin ve buz ile birlikte soğuk şekilde servis edin.
Şunlara da göz atın;