Volovan, Fransız mutfağıyla özdeşleşen ve dünya çapında sevilen tariflerden biridir. Vol au vent ismiyle de bilinen volovan, Fransızca'da 'rüzgarda uçan' anlamına gelir. Hem tatlı, hem de tuzlu çeşitleri mevcuttur. Milföy hamuru ve iç dolgu ile hazırlanan bu tarif, davet sofralarında da kendine yer bulur. İşte, farklı tatlar denemek isteyenler için 10 nefis volovan tarifi:
Mantar, salatalık ve kaşar peyniri ile hazırlanan volovan, kuş yuvasını andıran bir görünüme sahiptir. Yemekten önce veya yemekle birlikte sunulabilir.
İç harcı elma, armut ve kuru üzüm ile doldurulan meyveli volovan, çay saatlerinde sunabileceğiniz nefis tariflerden biridir. İsteğe göre farklı meyveler de kullanabilirsiniz.
Anjelik eriği püresi ve dilimlenmiş erik ile süslenen volovan pastayı, özel günlerde sunabilirsiniz. Klasik volovana göre daha büyük boyutlarda hazırlayabilirsiniz.
Kabak, milföy ve krema ile hazırlanan kabaklı volovan, hafifliği ile mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasındadır. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Ispanak ve kırmızı biber dolgusundan oluşan ıspanaklı volovan, sebze sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir. Bir fincan çay eşliğinde tüketebilirsiniz.
Labne peyniri ve kurutulmuş domates ile hazırlanan volovan, ortalama 50 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Rendelenmiş limon kabuğu ile hazırlanan volovan, ekşi-tatlı sevenler için idealdir. Hazırladığınız volovanları, çekirdeksiz vişne ile süsleyebilirsiniz.
Tavuk göğsü ve mantar ile doldurulan volovan, ana yemeklerin yanında sunulabilir. Dilerseniz, başlangıç tabağında da yer verebilirsiniz.
Fesleğen ve parmesan peyniri ile hazırlanan volovanı, dilediğiniz boyutlarda sunabilirsiniz. Sunumu güzelleştirmek için, üzerine cherry domates eklemeyi unutmayın.
Kullanıldığı her yemeği güzelleştiren patlıcanı, bu kez volovan yapımına eklemeye ne dersiniz? Cevabınız evetse, patlıcanlı volovan tarifini defterinize ekleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;