Volovan Tarifleri: Fransız Usulü 10 Nefis Volovan Tarifi

Volovan nedir, nasıl yapılır? Volovan çeşitleri nelerdir? Volovan yapımında hangi malzemeler kullanılır? İşte, evde mutlaka denemeniz gereken Fransız mutfağı esintili 10 nefis volovan tarifi:
Volovan Tarifleri: Fransız Usulü 10 Nefis Volovan Tarifi
21 Ekim 2022, 12:30

Volovan, Fransız mutfağıyla özdeşleşen ve dünya çapında sevilen tariflerden biridir. Vol au vent ismiyle de bilinen volovan, Fransızca'da 'rüzgarda uçan' anlamına gelir. Hem tatlı, hem de tuzlu çeşitleri mevcuttur. Milföy hamuru ve iç dolgu ile hazırlanan bu tarif, davet sofralarında da kendine yer bulur. İşte, farklı tatlar denemek isteyenler için 10 nefis volovan tarifi:

  1. Volovan

volovan

Mantar, salatalık ve kaşar peyniri ile hazırlanan volovan, kuş yuvasını andıran bir görünüme sahiptir. Yemekten önce veya yemekle birlikte sunulabilir.

  1. Meyveli Volovan

meyveli volovan

İç harcı elma, armut ve kuru üzüm ile doldurulan meyveli volovan, çay saatlerinde sunabileceğiniz nefis tariflerden biridir. İsteğe göre farklı meyveler de kullanabilirsiniz.

  1. Erik Kremalı Volovan Pasta

erik kremalı volovan pasta

Anjelik eriği püresi ve dilimlenmiş erik ile süslenen volovan pastayı, özel günlerde sunabilirsiniz. Klasik volovana göre daha büyük boyutlarda hazırlayabilirsiniz.

  1. Kabaklı Volovan

kabaklı volovan

Kabak, milföy ve krema ile hazırlanan kabaklı volovan, hafifliği ile mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasındadır. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Ispanaklı Volovan

ıspanaklı volovan

Ispanak ve kırmızı biber dolgusundan oluşan ıspanaklı volovan, sebze sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak niteliktedir. Bir fincan çay eşliğinde tüketebilirsiniz.

  1. Kuru Domatesli ve Kremalı Volovan

kuru domatesli volovan

Labne peyniri ve kurutulmuş domates ile hazırlanan volovan, ortalama 50 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Limon Kremalı Vişneli Volovan

limon kremalı vişneli volovan

Rendelenmiş limon kabuğu ile hazırlanan volovan, ekşi-tatlı sevenler için idealdir. Hazırladığınız volovanları, çekirdeksiz vişne ile süsleyebilirsiniz.

  1. Mantarlı Tavuklu Volovan

mantarlı tavuklu volovan

Tavuk göğsü ve mantar ile doldurulan volovan, ana yemeklerin yanında sunulabilir. Dilerseniz, başlangıç tabağında da yer verebilirsiniz.

  1. Peynirli ve Fesleğenli Volovan

peynirli ve fesleğenli volovan

Fesleğen ve parmesan peyniri ile hazırlanan volovanı, dilediğiniz boyutlarda sunabilirsiniz. Sunumu güzelleştirmek için, üzerine cherry domates eklemeyi unutmayın.

  1. Patlıcanlı Volovan

patlıcanlı volovan

Kullanıldığı her yemeği güzelleştiren patlıcanı, bu kez volovan yapımına eklemeye ne dersiniz? Cevabınız evetse, patlıcanlı volovan tarifini defterinize ekleyebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Sebzeli sufle tarifleri
  2. Cheddar peynirli tarifler
  3. Poğaça tarifleri
  4. Patates salatası tarifleri
  5. Başlangıç yemekleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo