Gastronomi ile sanatı, sokak ile lüksü birleştiren İstanbul’un en sıra dışı mekânlarından Vandal, karakteristik detayları, fark yaratan hizmet anlayışı ve sıra dışı sunumlarıyla rafine damaklara hitap eden Vandal, ambiyans, eğlence ve lezzetin birleştiği sıra dışı bir mekandır. Dünyanın hemen her ülkesinden çeşitli sokak sanatı örnekleri ve sokak lezzetlerini bir araya getirme fikrinden yola çıkan Vandal’ın gastronomi uzmanlarınca onaylanan menüsü, modern dünya mutfaklarından gelen reçetelerin, geleneksel Türk alışkanlıklarıyla harmanlanıp damak ve göz zevkini zirveye taşıyan muazzam sunumlarından oluşmaktadır.
Şef İsmail Muhacır'dan lezzet avcıları için Vandal Galataport’un menüsünden 2 özel tarif.
Pizza Salmone
Malzemeler:
- Somon füme
- Ayıklanmış siyah zeytin
- Cerry domates
- Maydanoz
- Dereotu
- Taze nane
- Fesleğen mix
- Pınar beyaz
- Kırmızı soğan turşusu
- Pizza Hamuru için;
- Un
- Su
- Buz
- Maya
- Ekşi hamur
- Maldon tuz
- Zeytinyağı
- Kreması için:
- Tane karabiber
- Taze mozeralla
Yapılışı: Pizza hamuru hazırlandıktan sonra kreması hazırlanır ve pizza hamuru ile birleştirilir. Tüm malzemeler pizzanın üzerine görseli etkileyecek şekilde dağıtılır.
Tavuklu Bun
Malzemeler:
- 1/3 su bardağı soya sosu
- 1/3 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı gochujang
- 2 yemek kaşığı domates ketçabı
- 3 diş ince kıyılmış sarımsak
- 4 büyük tavuk but filetosu (lokma büyüklüğünde parçalar halinde kesilmiş)
- 2 çay kaşığı deniz tuzu
- ¼ çay kaşığı öğütülmüş karabiber
- 1 su bardağı mısır unu (mısır nişantası)
- Derin kızartma için bitkisel yağ
- 1 tatlı kaşığı susam
- Servisi için ince dilimlenmiş salatalık
- 360 gram un ve üzerine serpmek için fazladan un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
- 35 gram beyaz şeker
- 35 gram bitkisel yağ, artı hamuru yağlamak için ekstra
- 180 gram ılık su
- 200 ml süt
- Yağlamak için bitkisel yağ
Yazar:
Şef İsmail Muhacır
Vandal Galataport
vandal.com.tr
Şunlara da göz atın;
- Şef İsmail Muhacır'dan sokak lezzetleri
- Şef Yılmaz Öztürk'ten tarifler
- Şef Emrah Köksal Zengin'den tarifler
- Şef Çiğdem Seferoğlu'ndan tarifler
- Şef Maksut Aşkar