Kıyılmış tavuk, kremalı mayonez, keskin hardal ve kırmızı soğan, kereviz gibi sebzelerle yapılan tavuk salatası, lezzetli ve zahmetsiz bir atıştırmalık veya öğle yemeğidir. Tek başına kaşıkla, krakerlerle ya da marul ve domatesli sandviçle yemeyi tercih edebilirsiniz. Tüm bu lezzetle, kesinlikle kalanların kötüleşmesini istemezsiniz. Genellikle tavuk salatası yalnızca üç ila beş gün dayanır.
Tavuklu salatanın tazeliğini koruması için buzdolabında saklamanız gerekmektedir. Bilgilerinizi tazelemek amacıyla buzdolabının 4 dereceye veya altına ayarlanması gerekir. Bu, bakteri veya küfün tavuk salatasına bulaşmamasını ve mayonez ve pişmiş kümes hayvanları gibi malzemelerin bozulmaya başlamamasını sağlayacaktır. Buzdolabında saklamadan önce tezgahın üzerinde iki saatten fazla beklemesine izin vermeyin, aksi takdirde bozulmaya başlayabilir.
Artıkları buzdolabındayken mümkün olduğunca taze tutmak için tavuk salatasını hava geçirmez bir cam veya plastik kapta saklayın. Tamamen sızdırmaz bir kapağa sahip olduğundan emin olun, böylece buzdolabındaki diğer yiyeceklerle çapraz bulaşma olmaz ve bakteri veya küf oluşumuna yol açabilecek nemi dışarıda tutar.
Bu birkaç gün içinde yiyemezseniz, kalan tavuk salatasını dondurucuda saklamanın güvenli olduğunu düşünebilirsiniz, ancak tekrar düşünün.
Arta kalan tavuk salatalarını çöpe gitmemesi için kullanabileceğiniz birkaç fikrimiz daha var. Yemeği şu anki haliyle yemekten sıkıldıysanız, biraz tatlılık için kurutulmuş meyve, çıtırlık için ezilmiş ceviz veya keskin bir vuruş için bir miktar Dijon hardalı ekleyin.
Şunlara da göz atın;