Yaz aylarında evde kolayca hazırlayabileceğiniz tatlılar mı arıyorsunuz? O halde doğru yerdesiniz. Şahane ve serin bir yazı lezzet dolu geçirmeniz için pratik ve yapımı son derece kolay 30 tarif sizleri bekliyor. Dondurmadan rokokoya, sorbeden parfeye değişik tatlar eşliğinde geçirebileceğiniz muhteşem bir yaz diliyoruz.
Keyfiniz bol olsun
Yalnızca 4 malzemeden oluşan tamamen doğal bir dondurma hazırlamaya ne dersiniz? Labne, çilek ve pudra şekeri ile hazırlanan bu dondurmayı, nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Badem sütü, kakao ve krem şanti ile hazırlanan çikolatalı dondurma, hafifliği ile en sevilen tariflerden biridir. Sade bir şekilde tüketilen çikolatalı badem sütlü dondurmayı, farklı tatlıların yanında da ikram edebilirsiniz.
Farklı tatlar denemek isteyenler için, hindistan cevizi sütü, nişasta ve salep ile hazırlanan nefis bir dondurma tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Ortalama 20-25 dakikada hazırlanan dondurmayı, en az 6 saat dondurucuda dinlendirin.
Ceviz, salep ve süt ile nefis mi nefis bir dondurma hazırlamaya ne dersiniz? 15 dakikada hazırlanan bu dondurmayı, mevsim meyveleriyle süsleyebilirsiniz. Dilerseniz, ceviz yerine fındıkla da aynı tarifi uygulayabilirsiniz.
Mevsimin en sulu ve lezzetli şeftalilerini, dondurma yapımında kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. 3 malzemeden oluşan şeftalili dondurmayı, kıvama gelene kadar dondurucuda bekletmeyi unutmayın.
Ekşi aromaları sevenleri böyle alalım. Limonlu krema ile hazırlanan bu dondurma, ortalama 25-30 dakikada hazırlanır. Üzerini antep fıstığı ve fındık ile süsleyebilirsiniz.
Sağlık açısından çok faydalı olan ve kahvaltı sofralarında yerini alan pekmezi, bu kez dondurma yapımında kullanmaya ne dersiniz? Pirinç unu, keçiboynuzu tozu ve pekmez ile hazırlanan dondurmaları badem ve fındığa batırabilirsiniz.
Son yılların en popüler meyvelerinden biri olan avokado ile serinletici bir dondurma hazırladık. Hindistan cevizli krakon ile birlikte sunulan avokadolu dondurma, hafifliği ile herkesin favorisi olacak.
Kakaonun en yoğun hali olarak bilinen bitter çikolata, tatlı yapımında en çok kullanılan malzemelerden biridir. Koyulaştırılmış süt, bitter çikolata ve krema ile hazırlanan bu dondurmayı, granül espresso ile zenginleştirebilirsiniz.
Klasik dondurma çeşitlerinden sıkılanlar için hem lezzetli, hem de hafif bir tarif öneriyoruz. Taze incir, anjelik eriği, süzme yoğurt ve krema ile hazırlanan incirli erikli dondurmayı, meyve sosuyla birlikte servis edebilirsiniz.
Evde kendi elleriyle frambuazlı dondurma hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Yalnızca 4 malzemeden oluşan bu dondurmayı, orman meyveleri ile zenginleştirebilir ve külahlarda servis edebilirsiniz.
Yaz aylarının en sevilen meyvesi olan karpuz, genellikle peynir ile birlikte tüketilir. Ancak bu kez karpuzu püre haline getirip nefis bir dondurma yapımında kullandık. Karpuzlu dondurmayı denemek isteyenler, videolu anlatımından kolayca faydalanabilir.
Daha önce sizlerle damla sakızlı tatlıları paylaşmıştık. Bu kez salep ve süt ile hazırlanan damla sakızlı dondurma tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Dondurma denildiğinde ilk akla gelen çeşitlerin başında çikolata yer alır. Hemen her zevke hitap eden çikolatalı dondurmayı, püf noktalarına göz atarak evde kolayca hazırlayabilirsiniz.
Karadut, pudra şekeri, yoğurt ve bal ile hazırlanan bu dondurma, 30 dakikada hazırlanır. Aroma katmak için lime kabuğu ve lime suyu ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, dondurmalara çubuk takarak da yiyebilirsiniz.
Dışarıda hazır paketler halinde satılan frigoyu, evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Pirinç unu, süt ve kakao ile hazırlanan frigoları, dikdörtgen bir şekilde dilimleyerek sunabilirsiniz.
Şeker kullanmak istemeyenler için, bal ve hurma ile tatlandırılmış nefis bir dondurma tarifimiz var. Ballı cevizli ve hurmalı dondurmayı, hindistan cevizi sütü ile hazırlayarak aromatik bir tat elde edebilirsiniz.
Limonlu beze, kakaolu bisküvi, kaymaklı dondurma ve vanilya ile hazırlanan rokoko, soğuk bir pastadır. Buzlukta dinlendirildikten sonra servis edilen rokoko,, çikolata sosuyla zenginleştirilir.
Fransız mutfağına özgü bir tatlı olan parfe, şeker, yumurta ve krema ile hazırlanır. Limon kabuğu ile tatlandırılan limonlu parfeyi, 30-35 dakikada sunabilirsiniz.
Kahve tutkunlarını böyle alalım. Granül kahve, krem şanti ve yulaflı bisküvi ile hazırlanan kahveli parfe, yaz aylarının favorisi olacak. Videolu anlatımıyla kahveli parfeyi kolayca hazırlayabilirsiniz.
Şeftali, limon suyu ve krema ile hazırlanan şeftalili parfe, 1 gece dondurucuda bekletilir. Hazırladığınız şeftalili parfeyi, akçaağaç şurubu ile tatlandırabilirsiniz.
Özel günlerde kendi pastalarını hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Yalnızca 6 malzemeden oluşan bisküvili limonlu parfe, 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Dilerseniz, yulaflı bisküvi yerine kepekli bisküvi de kullanabilirsiniz.
Krema, yoğurt ve çilek dilimleri ile hazırlanan çilekli parfe, hem hafif, hem de lezzetli tatlılardan biridir. İsteğe göre üzeri meyveli sos ile zenginleştirilir.
Çikolata severler için meşhur Fransız tatlısının en lezzetli versiyonunu sizlerin beğenisine sunuyoruz. Çikolata, krem şanti ve bisküvi ile hazırlanan çikolatalı parfeyi, antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Tatlandırılmış su ile hazırlanan sorbe, donmuş bir tatlıdır. Mango, yoğurt, dondurma ve hindistan cevizi ile hazırlanan bu tatlı, tropik meyveler sevenlerin favorisidir.
Yalnızca 4 malzemeden oluşan kavunlu sorbe, 1 gece dondurucuda bekletilir. Eğer kavun çok tatlı değilse, farklı meyvelere eklenerek zenginleştirilebilir.
Limon suyu, limon kabuğu ve pudra şeker ile hazırlanan bu tatlı, 30 dakikada hazırlanır. Üzeri limon kabuğu ve nane yaprakları ile süslenen limonlu sorbe, şeker yerine mısır şurubu veya bal ile tatlandırılabilir.
Su, şeker ve portakal püresi ile hazırlanan portakallı sorbe, aromatik tatlar sevenler için idealdir. Tarife geçmeden önce kullanacağınız portakalların tadına bakarak şeker miktarını daha iyi ayarlayabilirsiniz.
Nişasta, su ve şekerin karıştırılıp pişirilmesiyle hazırlanan pelte, genellikle meyvelerin suyu ile tatlandırılır. Kıvam alan pelteler buzlukta soğutulduktan sonra servis edilir.
Yaz aylarında serinlemek isteyenler için, karpuz, kokulu üzüm, nane ve lime suyu ile hazırlanan nefis üzümlü karpuz frozen tarifini öneriyoruz.
Şunlara da göz atın;