Soğuk Kış Günlerinde İçinizi Isıtacak 5 Lezzetli Meyve Çayı

Kış aylarında soğuk hava ve sert rüzgarlar vücudumuzu zorlayabilir ancak içimizi sıcacık tutacak doğal çözümler her zaman elimizin altında! Meyve çayları, hem lezzetli aromaları hem de sağlığa olan faydalarıyla kışın vazgeçilmez içeceklerinden biridir. İşte içinizi ısıtacak 5 meyve çayı!
Soğuk Kış Günlerinde İçinizi Isıtacak 5 Lezzetli Meyve Çayı
18 Şubat 2025, 14:50

Elma-tarçın ikilisinden bağışıklık dostu kuşburnu çayına kadar birçok alternatifle, soğuk günlerde hem ruhunuzu hem de bedeninizi ısıtabilirsiniz. İşte kışa özel en lezzetli ve şifalı 5 meyve çayı önerisi!

  1. Elma Tarçın Çayı

elma tarçın çayı

Elmanın hafif tatlı aroması ve tarçının sıcak baharat etkisiyle bu çay, kış aylarında tam bir klasik! Bağışıklık sistemini destekler ve vücudu ısıtır.

Tarif:

1 adet elma (dilimlenmiş)

1 çubuk tarçın

2-3 karanfil

2 su bardağı su

Tüm malzemeleri kaynar suya ekleyip 10 dakika demleyin.

  1. Portakal Zencefil Çayı

portakal zencefil çayı

C vitamini deposu portakal ve bağışıklık güçlendirici zencefil birleşince tam bir kış iksiri ortaya çıkıyor!

Tarif:

1 portakalın kabuğu

1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)

1 tatlı kaşığı bal

2 su bardağı su

Suyu kaynatıp zencefil ve portakal kabuğunu ekleyin, 10 dakika demleyin. İçmeden önce bal ekleyin.

  1. Nar ve Hibiskus Çayı

hibiskus çayı

Narın antioksidan etkisi ve hibiskusun ekşimsi aroması birleşerek enerji verici bir çay oluşturur.

Tarif:

1 su bardağı nar taneleri

1 tatlı kaşığı hibiskus

1 tatlı kaşığı bal

2 su bardağı su

Nar tanelerini hafifçe ezerek hibiskus ile birlikte sıcak suya ekleyin, 10 dakika bekletin.

  1. Kuşburnu ve Ihlamur Çayı

ıhlamur çayı

Bağışıklığı güçlendiren kuşburnu ve rahatlatıcı ıhlamur kış hastalıklarına karşı birebir!

Tarif:

1 yemek kaşığı kuşburnu

1 tatlı kaşığı ıhlamur

2 su bardağı su

Kuşburnunu hafif ezerek kaynar suda 10 dakika demleyin, ardından ıhlamuru ekleyip 5 dakika daha bekletin.

  1. Ahududu ve Böğürtlen Çayı

böğürtlen çayı

Tatlı ve ekşi aromaların birleştiği bu çay, hem lezzetli hem de antioksidan deposu!

Tarif:

1 yemek kaşığı kuru ahududu

1 yemek kaşığı kuru böğürtlen

1 çay kaşığı bal

2 su bardağı su

Tüm malzemeleri kaynar suya ekleyip 10 dakika demleyin.

Şunlara da göz atın:

  1. Lezzetli Çayın Sırrı: Doğru Demleme Teknikleri
  2. Poşet Çaylar Aslında Neyden Yapılıyor?
  3. Antrenmandan Sonra Yeşil Çay İçilir Mi?
  4. Passiflora Çayının Faydaları Nelerdir?
  5. Çay Çeşitleri ve Kalorileri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo