Elma-tarçın ikilisinden bağışıklık dostu kuşburnu çayına kadar birçok alternatifle, soğuk günlerde hem ruhunuzu hem de bedeninizi ısıtabilirsiniz. İşte kışa özel en lezzetli ve şifalı 5 meyve çayı önerisi!
Elmanın hafif tatlı aroması ve tarçının sıcak baharat etkisiyle bu çay, kış aylarında tam bir klasik! Bağışıklık sistemini destekler ve vücudu ısıtır.
Tarif:
1 adet elma (dilimlenmiş)
1 çubuk tarçın
2-3 karanfil
2 su bardağı su
Tüm malzemeleri kaynar suya ekleyip 10 dakika demleyin.
C vitamini deposu portakal ve bağışıklık güçlendirici zencefil birleşince tam bir kış iksiri ortaya çıkıyor!
Tarif:
1 portakalın kabuğu
1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı bal
2 su bardağı su
Suyu kaynatıp zencefil ve portakal kabuğunu ekleyin, 10 dakika demleyin. İçmeden önce bal ekleyin.
Narın antioksidan etkisi ve hibiskusun ekşimsi aroması birleşerek enerji verici bir çay oluşturur.
Tarif:
1 su bardağı nar taneleri
1 tatlı kaşığı hibiskus
1 tatlı kaşığı bal
2 su bardağı su
Nar tanelerini hafifçe ezerek hibiskus ile birlikte sıcak suya ekleyin, 10 dakika bekletin.
Bağışıklığı güçlendiren kuşburnu ve rahatlatıcı ıhlamur kış hastalıklarına karşı birebir!
Tarif:
1 yemek kaşığı kuşburnu
1 tatlı kaşığı ıhlamur
2 su bardağı su
Kuşburnunu hafif ezerek kaynar suda 10 dakika demleyin, ardından ıhlamuru ekleyip 5 dakika daha bekletin.
Tatlı ve ekşi aromaların birleştiği bu çay, hem lezzetli hem de antioksidan deposu!
Tarif:
1 yemek kaşığı kuru ahududu
1 yemek kaşığı kuru böğürtlen
1 çay kaşığı bal
2 su bardağı su
Tüm malzemeleri kaynar suya ekleyip 10 dakika demleyin.
Şunlara da göz atın: