Soğan, mutfaklarda bir günde çoğu yemeğin hazırlanmasında kullanılan en yaygın sebzedir. Dünya çapında ne kadar soğanın kullanıldığını ve ne kadar soğan kabuğunun çöpe atıldığını hayal edin. Peki ya size işe yaramaz olduğunu düşündüğünüz kağıt gibi soğan kabuklarının aslında saklanmaya değer olduğunu söylesek? Şimdi o önemsiz soğan kabukları, önemli bileşenleri çıkarıldıktan sonra ne yapabilir diye düşünüyorsanız, sizi büyük bir sürpriz bekliyor. Geçmişte yapılan bazı araştırmalara inanılacak olursa, soğan kabukları aslında soğanın kendisinden daha besleyicidir.
Birçok çalışma soğan kabuğunun antioksidanlar, lif, A, C, E vitaminleri ve kalp dostu flavonoidler açısından oldukça zengin olduğunu iddia etmiştir. Soğan kabuklarının bağışıklığı güçlendirmede, kalp sağlığını geliştirmede ve kan şekeri seviyesini korumada faydalı olabileceği söyleniyor.
Çorba, et suyu ve sosları kaynatırken soğan kabuklarını ekleyin. Sosun koyulaşmasına yardımcı olacak ve aynı zamanda içine güzel bir renk katacaktır. Bir süre kaynattıktan sonra kabuklarını çıkarmayı unutmayın.
Füme baharatlar, yiyeceklere biraz sıcaklık ve derinlik katmak için yaygın olarak kullanılır. Soğan kabuklarını fırında rengi koyulaşana (neredeyse siyaha) dönene kadar kavurarak soğan külü yapabilirsiniz. Daha sonra bunları ince bir toz haline gelinceye kadar öğütün ve serpin.
Soğan kabuğu çayının zihni rahatlattığı ve ayrıca bağışıklık sistemini iyileştirdiği bilinmektedir. Çay poşeti/yeşil çay yaprakları ve soğan kabuklarını içeren bir bardağa sıcak su dökün ve her ikisinin de bir süre süzülmesine izin verin. Çayı süzün ve sağlıklı bir fincan çay ile rahatlayın.
Soğan kabuğuyla demlenmiş su, antiinflamatuar özelliklerini sağlayabilir ve aynı zamanda kalıcı kas kramplarını da giderebilir. Soğan kabuklarını bir bardak suya ekleyin ve en az 15 dakika bekletin. Süzün sonrasında tüketebilirsiniz.
Neredeyse tüm pirinç yemekleri, pirincin birkaç soğan kabuğuyla birlikte pişirilmesiyle zenginleştirilebilir. Pilavınızdaki soğan kabuğunun hafif acı lezzetine bayılacaksınız. Deneyin ama yemeden önce derisini çıkarmayı unutmayın.
Bu nedenle, soğanlarınızın tüketilmesinin güvenli olduğundan eminseniz, mutfak kreasyonlarınızı geliştirmek ve aynı zamanda sağlığınızı geliştirmek için kabuklarını kullanı
Şunlara da göz atın;