Şef Yiğit Alıcıoğlu'ndan Modern Tekniklerle Hazırlanan 7 Nefis Tarif

Serica Restoran'ın baş şefi olan Yiğit Alıcıoğlu'nun nefis tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. İşte, yerel malzemeler ve modern teknikler ile hazırlanan 7 nefis tarif:
Şef Yiğit Alıcıoğlu'ndan Modern Tekniklerle Hazırlanan 7 Nefis Tarif
10 Haziran 2024, 13:22

Karaköy Bankalar Caddesi’nin en eski binalarından birini, The Bank Hotel’in teras katındaki Serica Restoran’ın mutfağını ziyaret ettik. Başarılı Şef Yiğit Alıcıoğlu sizlere özel çok lezzetli bir menü hazırladı. Farklı tatlar arayanlar mutlaka bu tarifleri denemeli!

Şef Yiğit Alıcıoğlu

Şef Yiğit Alıcıoğlu'ndan Tarifler

  1. Mantarlı Şehriye Pilavı

mantarlı şehriye pilavı

Kestane mantarı, kültür mantarı ve istiridye mantarı karışımından oluşan şehriye pilavı, kalabalık sofralarda sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Frenk soğanı ile lezzetli bir dokunuş katabilirsiniz.

  1. Fırınlanmış Pancar Salatası

fırınlanmış pancar salatası

Pancar, vişne ekşisi, zeytinyağı ve keçi peyniri ile hazırlanan bu salata, düşük kalorisi ve şık görünümüyle davet sofralarında sunabileceğiniz lezzetler arasında yer alır.

  1. Tava Barbun ve Midyeli Pilav

tava barbun ve midyeli pilav

Barbun fileto, midye, pirinç, kuş üzümü ve dereotu ile hazırlanan bu yemek kapya biber kreması ile zenginleştirilir. Özellikle akşam yemeği menülerinde sunabilirsiniz.

  1. Karidesli Mücver

karidesli mücver

Kabak, yumurta, deniz börülcesi ve çimçim karides ile mükemmel bir mücver hazırlamaya ne dersiniz? Kızartma usulüyle pişirilen karidesli mücveri, süzme yoğurt ile sunabilirsiniz.

  1. Yedikule Salatası

yedikule salatası

Yedikule marulu, kabak çekirdeği, pelit peyniri ve sos ile hazırlanan bu salata, hem et yemeklerinin yanında, hem de ara öğünlerde tüketilir. Ortalama 25 dakika içinde sofralardaki yerini alır. 

  1. Levrekli Piyaz

levrekli piyaz

İspir fasulye, limon, tahin ve levrek fileto ile hazırlanan piyaz, ana yemeklerin yanında sunulur. Özellikle meze olarak tercih edilen levrekli piyaz, chili biber ve lime ile zenginleştirilir.

  1. Kara Midye

kara midye

Kara midye, sarımsak ve arapsaçı ile hazırlanan bu tarif, özellikle ana yemeklerin yanında sunulmasıyla bilinir. Ortalama 50 dakika içinde sofralardaki baş köşeye yerleştirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Şef Ersin Avşar'dan tarifler
  2. Şef Aykut Ünal'dan tarifler
  3. Şef Süleyman Gülüm'den tarifler
  4. Şef Savaş Ergen'den tarifler
  5. Şef Mehmet Yalçınkaya röportajı
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo