Karaköy Bankalar Caddesi’nin en eski binalarından birini, The Bank Hotel’in teras katındaki Serica Restoran’ın mutfağını ziyaret ettik. Başarılı Şef Yiğit Alıcıoğlu sizlere özel çok lezzetli bir menü hazırladı. Farklı tatlar arayanlar mutlaka bu tarifleri denemeli!
Kestane mantarı, kültür mantarı ve istiridye mantarı karışımından oluşan şehriye pilavı, kalabalık sofralarda sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Frenk soğanı ile lezzetli bir dokunuş katabilirsiniz.
Pancar, vişne ekşisi, zeytinyağı ve keçi peyniri ile hazırlanan bu salata, düşük kalorisi ve şık görünümüyle davet sofralarında sunabileceğiniz lezzetler arasında yer alır.
Barbun fileto, midye, pirinç, kuş üzümü ve dereotu ile hazırlanan bu yemek kapya biber kreması ile zenginleştirilir. Özellikle akşam yemeği menülerinde sunabilirsiniz.
Kabak, yumurta, deniz börülcesi ve çimçim karides ile mükemmel bir mücver hazırlamaya ne dersiniz? Kızartma usulüyle pişirilen karidesli mücveri, süzme yoğurt ile sunabilirsiniz.
Yedikule marulu, kabak çekirdeği, pelit peyniri ve sos ile hazırlanan bu salata, hem et yemeklerinin yanında, hem de ara öğünlerde tüketilir. Ortalama 25 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
İspir fasulye, limon, tahin ve levrek fileto ile hazırlanan piyaz, ana yemeklerin yanında sunulur. Özellikle meze olarak tercih edilen levrekli piyaz, chili biber ve lime ile zenginleştirilir.
Kara midye, sarımsak ve arapsaçı ile hazırlanan bu tarif, özellikle ana yemeklerin yanında sunulmasıyla bilinir. Ortalama 50 dakika içinde sofralardaki baş köşeye yerleştirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;