Şef Rafet İnce'den Hayır Diyemeyeceğiniz 4 Tarif

Şef Rafet İnce, Fenomen Lezzetler kitabında mutlaka denemeniz gereken 4 tarifi paylaştı. İşte, Rafet İnce'den hem doyurucu, hem de lezzetli 4 nefis tarif:
Şef Rafet İnce'den Hayır Diyemeyeceğiniz 4 Tarif
28 Ekim 2022, 10:38

Şef Rafet İnce, sofralarınızı ziyafete dönüştürecek, herkesi kendine hayran bırakacak tariflerini Fenomen Lezzetler'de paylaştı. İşte, Şef Raf İnce'de hayır diyemeyeceğiniz 4 tarif:

  1. Böğürtlenli Raw Cheesecake

böğürtlenli cheesecake

Malzemeler;

  1. Cheesecake tabanı için:
  2. 2 yemek kaşığı bal
  3. 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  4. 2 yemek kaşığı çiğ badem tozu
  5. 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  6. 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
  7. 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği
  8. 1 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
  9. İç harcı için:
  10. 2 su bardağı badem sütü
  11. 1,5 su bardağı çiğ kaju
  12. 2 yemek kaşığı bal5 adet böğürtlen
  13. Üzeri için:
  14. 8-10 adet böğürtlen (Dondurulmuş)

Yapılışı: Taban için belirtilen tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Cheesecake kalıbının içine dökerek 30 dakika dinlenmesi için buzdolabına alın. İç harcı için badem sütü ile çiğ kajuyu mutfak robotunda birkaç dakika pütürsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. En son balı ekleyerek tekrar karıştırın. Karışımdan 1 bardak kadarını ayırıp böğürtlenle birlikte mikser yardımıyla püre haline getirin. Dolaptan çıkardığınız cheesecake tabanına önce beyaz karışımı, sonra da böğürtlenli karışımı dökün. Bir çubuk yardımıyla böğürtlenli karışımı hafifçe karıştırarak dekoratif bir şekil elde edin. Cheesecake’i 1 saat daha buzdolabında dinlenmeye bırakın. Süre sonunda dondurulmuş böğürtlenlerle süsleyerek servis edin.

  1. Soyalı Tavuklu Taco

soyalı tavuklu taco

Malzemeler;

  1. 1 adet tavuk göğüs eti
  2. 2 adet taco
  3. 1 yemek kaşığı kırmızı soğan (Zar şeklinde doğranmış)
  4. 1 yemek kaşığı avokado (Zar şeklinde doğranmış)
  5. 3 adet kiraz domates (Zar şeklinde doğranmış)
  6. 1 tutam soya filizi2 dilim kabak (Haşlanmış)
  7. 2 dilim havuç (Haşlanmış)
  8. 2 adet kuşkonmaz (İnce dilimlenmiş)
  9. 1/2 adet yeşil limon
  10. Marine etmek için:
  11. 1 yemek kaşığı soya sosu
  12. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  13. 1/2 çay kaşığı kuru zahter
  14. 1/2 çay kaşığı kimyon
  15. 1/2 çay kaşığı kuru köri
  16. Taze çekilmiş karabiber

Yapılışı: Tavuk göğsünü marine etmek için tüm malzemeyi fırına girebilecek bir kapta karıştırın. Etin birkaç yerinde, bir çöp şiş yardımıyla delikler oluşturduktan sonra tavuğu; her tarafına eşit dağılacak şekilde sosla ovun. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Doğranmış kırmızı soğan, avokado ve domatesi bir kapta karıştırarak garnitürü hazırlayın. Tavuk eti pişince fırından alın. Biraz ılınınca dilimleyin, garnitürüyle birlikte tacoların arasına sandviç gibi yerleştirin. Taco yerine yaprak grissini veya kepekli lavaş kullanabilirsiniz. Soyalı tavuklu taco’yu yanında acuka ile servis edebilirsiniz.

  1. Yeşil Humus

yeşil humus

Malzemeler;

  1. 1 su bardağı nohut
  2. 1/2 çay bardağı soda
  3. 1 adet avokado
  4. 1 yemek kaşığı Labne peyniri
  5. 1 adet lime (yeşil limon)
  6. 1 yemek kaşığı tahin
  7. 5 adet kereviz yaprağı
  8. 1 dal rezene
  9. 1 çay kaşığı tuz
  10. 1 çay kaşığı kimyon
  11. 1 diş sarımsak
  12. 3 küp buz
  13. Üzeri için:
  14. 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  15. 1-2 adet çeri domates
  16. 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 1 Nohutu bir gece öncesinden 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş suda bekletin. Yıkayarak süzdükten sonra sodayla birlikte tencereye aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin ve nohut yumuşayana kadar haşlayın. Süzdükten sonra kabuklarını temizleyin. Nohut ile kalan tüm malzemeyi mutfak robotuna aktararak püre haline getirin ve servis tabağına alın. Humusun ortasına bir kaşık yardımıyla bir çukur açın ve üzerine de yağsız olarak kavurduğunuz dolmalık fıstık ile zeytinyağını dekoratif bir şekilde ekleyerek süsleyin. Enine ikiye kesilmiş çeri domatesleri humusun kenarına yerleştirin ve nar ekşisi gezdirdikten sonra servis edin.

  1. Tavada Vitamin ve Mineral

vitamin ve mineral

Malzemeler;

  1. 4-5 adet mini mozzarella peyniri
  2. 1 çay bardağı barbunya (Haşlanmış)
  3. 1 tatlı kaşığı mısır (Haşlanmış)
  4. 4 adet çeri domates
  5. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  6. 1 çorba kasesi ıspanak (Tercihen körpe)
  7. 4 adet bıldırcın yumurtası
  8. Pul biber

Yapılışı: Demir döküm tavayı ocağın üzerine alıp ısıtın. Zeytinyağını ilave edin. Ardından enine ikiye kesilmiş çeri domatesleri ekleyip birkaç dakika kavurun. Yıkanıp iyice süzülmüş ıspanak ile barbunyayı ekleyin. Birkaç dakika sonra enine ikiye kestiğiniz mozzarella peynirlerini ve tane mısırı ilave edin. Ayrı bir yerde bıldırcın yumurtalarını göz göz pişirin. Spatulayla alıp tavanın içine yerleştirin. En son pul biber ekleyerek servis edin.


Şunlara da göz atın;

  1. Şef Ayvaz Akbacak'tan tarifler
  2. Şef Serdal Koç'tan Akdeniz tarifleri
  3. Şef Mehmet Yalçınkaya'dan denizden tarifler
  4. Şef Elif Edes'ten peynirli tarifler
  5. Şef Savaş Ergen'den meze tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo