Evde şefler gibi yemek hazırlamaya ne dersiniz? Şef Ersin Avşar ile restoranı Sintesi’de harika bir çekim yaptık ve sizler için enfes tarifler hazırladık. Şef Ersin Avşar, Anadolu’nun kutsal ve verimli topraklarıyla bu topraklarda yaşamış kadim uygarlıkların değerli miraslarının bize sunduklarını dünya mutfaklarından lezzetlerle sentezliyor.
Dana yanak, havuç, kabak, kereviz sapı ve firik bulguru ile hazırlanan bu yemek, davet sofralarının vazgeçilmezi olacak niteliktedir. Ortalama 35 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Kabak, havuç, dereotu, maydanoz ve tahin ile hazırlanan bu mücver, klasik tariflerden sıkılanlar için idealdir. Servis esnasında üzerine tahin ve susam eklemeyi unutmayın.
Dana ciğerin sosla marine edip ızgarada veya döküm tavada pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek, hem lezzetli, hem de oldukça pratik. Dana ciğeri ızgara ananas ve yeşillikler eşliğinde sunabilirsiniz.
İtalyan mutfağından dünyaya yayılan ravioliyi kendi elleriyle hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Ricotta peyniri ve ıspanaklı dolgusuyla damaklarda iz bırakan ravioliyi, domates sosuyla servis edebilirsiniz.
Karalahana, yedikule marulu, kuru incir ve rezene ile hazırlanan bu yemek, hem tek başına, hem de yemeklerin yanında tüketilebilir. Yalnızca 20 dakikada sofralardaki yerini alır.
Trakya'nın meşhur keçi peynirini, pancar ile bir araya getirdik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Keçi peynirli pancarı yaban mersini, böğürtlen ve Frenk üzümü ile zenginleştirebilirsiniz.
Tarifler:
Şef Ersin Avşar
Şunlara da göz atın;