Reflü, midenin içeriği yemek borusuna geri döndüğünde meydana gelir. Mide asidi yükseldiğinde, semptomlar görülmeye başlanır. Bu atakların haftada ikiden fazla olması halinde, GERD teşhis edilebilir. Yemek yedikten sonra vücudun pozisyonu, yiyeceğin miktarı ve yediğiniz yiyeceklerin türü reflüyü etkileyen durumlardan biridir.
Yağlı yiyecekler, LES üzerindeki baskıyı azaltır ve mide boşalmasını geciktirir. Bu da reflü semptomlarını artırabilir. Reflüyü önlemek için, toplam yağ alımını azaltabilirsiniz. Kaçınmak isteyebileceğiniz yüksek yağlı yiyecekler;
Fonksiyonel bir gastrointestinal bozukluğunuz varsa, baharatlı yiyecekler karın ağrısı ve yanma semptomlarına neden olabilir. Baharatlar, yemek borusunun kısımlarını tahriş edebilir. Bu da asit geri akışına neden olur. Düzenli olarak asit reflüsü yaşıyorsanız, baharatlı yiyeceklerden kaçınmak güvenli bir yoldur.
Meyve ve sebzeler, diyetin önemli bir parçasıdır. Aşağıdaki meyve ve sebzeler, reflüye yol açabilir;
Bazı içecekler, GÖRH'li kişilerde semptomları tetikleyebilir veya kötüleştirebilir.
Bazı diğer yiyecekler, ilaç ve takviyeler de reflü semtomlarına yol açabilir.
Ancak ilaç ve takviyeleri bırakmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
Şunlara da göz atın;