İlk kez 1894 yılında yapılmaya başlanan parfe, Fransızca'da 'mükemmel' anlamına gelir. Ana malzemeleri yumurta, krema, şeker ve şurup olan parfe, dondurulmuş bir tatlıdır. İsteğe göre çilek, limon, frambuaz, böğürtlen, kahve, bisküvi, ananas gibi farklı malzemelerle de hazırlanabilir. Sade bir şekilde sunulan parfe, özellikle restoranlarda meyve dilimleri ile süslenerek servis edilir. Adisebaba tatlısı da bir parfe çeşididir. İşte, yaz kış demeden afiyetle yiyebileceğiniz 10 nefis parfe tarifi:
Yalnızca 6 malzemeden oluşan bisküvili parfe, ortalama 30 dakika içerisinde hazırlanır. Yapımında yulaflı veya kepekli bisküvi kullanılan bu tatlı, buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.
Bisküvi, süt, bitter çikolata ve krema ile hazırlanan parfe, çikolata severlerin severek tükettiği tatlılardan biridir. Ortalama 20 dakikada hazırlanan bu tatlı, antep fıstığı ve fındık parçalarıyla zenginleştirebilir.
Süt, labne peynir ve böğürtlen ile hazırlanan bu tatlı, pudra şekeri ile tatlandırılır. İsteğe göre meyveli soslarla zenginleştirilen böğürtlenli parfe, 1 gece dinlendirildikten sonra servis edilir.
Tatlı yapımında sık sık kullanılan frambuazı, bu kez parfe tarifinde denemeye ne dersiniz? Yalnızca 5 malzemeden oluşan frambuazlı parfeyi, çikolata rulosuyla birlikte sunabilirsiniz.
'Güne kahvesiz başlayamam.' diyenler için nefis mi nefis bir tarifimiz var. Granül kahve, bitter çikolata ve kremadan oluşan kahveli parfeyi, videolu anlatımına bakarak kolayca hazırlayabilirsiniz.
Yazın en sevilen meyvelerinden biri olan şeftali ile nefis bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Şeftali püresi ve yumurta ile hazırlanan parfeyi, akçaağaç şurubuyla tatlandırabilirsiniz.
Limon kabuğu, yoğurt ve jelatin ile hazırlanan limonlu parfe, bir gece derin dondurucuda bekletilir. Aroma katmak için portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.
Evde kendi elleriyle Starbucks parfesi hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Yoğurt, müsli, meyve ve fındık parçalarıyla hazırlanan Starbucks parfesi, 2 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Kedi dili bisküvi, granül kahve, beyaz çikolata ve vişne ile hazırlanan bu tatlı, hem hafifliği, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Vişneli parfeyi rulo pasta veya külah şeklinde servis edebilirsiniz.
Yoğurt, krema ve jelatin ile hazırlanan bu parfe, taze nane yapraklarıyla süslenir. Üst kısmında böğürtlen sos kullanılır. Tabanında ise ufalanmış yulaflı bisküvi kullanabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;