Pankek, bütün dünya mutfaklarında yapılan, farklı versiyonları ile her mutfağın favorisi. Ama malzemeleri süt, un ve yumurta olan pankekin kökeni, Güneydoğu Avrupa'ya dayanır. İsmini 'pan' yani tavada pişen kekten alır. Popüler olan bu pankek genellikle kahvaltılarda tatlı ürünlerle eşleşerek tüketilir. Sizler için pankekin yanına çok yakışan 10 reçel ve sos tarifini derledik. İşte, pankek yanına çok yakışan 10 reçel ve sos tarifi:
Pankekin yanına şekersiz bir tarif hazırlamak isterseniz bu tarifi deneyebilirsiniz. Hurma ile tatlandırılan reçeli çok seveceksiniz.
Süt reçeli hem sade, hem de tariflerin içerisinde kullanılan lezzetli bir reçeldir. Bu sefer bu reçeli üzüm pekmezi ile hazırlayarak sunabiliriniz.
Şeftali reçeli mis gibi kokusu, mükemmel lezzetli ile pankek yanında çok yakışacak bir lezzet. Kaymak ile birikte tüketebilirsiniz.
Fındıklı çikolata, sürülebilir kıvamı ile evde hazırlanır. Kendiniz hazırlayarak pankek ile birlikte servis edebilirsiniz.
Şekersiz bir şekilde hazırlayacağınız yer fıstığı eszmesi pankekinize çok yakılşacak. Aynı zamanda üzerine bal dökerek servis edebilirsiniz.
Ayva reçelinin anason ile birleşmesine bayılacaksınız. Anason ile birleşen ayva reçelinin tadına ve aromasına bayılacaksınız.
Sadece 3 malzeme ile hazırlayacağınız yaban mersini reçelini pankek üzerine dökerek servis edebilirsiniz. Yaban mersini reçeli Amerika'da pankek ile birlikte en çok tüketilen tatlandırıcılardan biridir.
Limon çiçeği, limonun ağacının çiçekleridir. Genellikle aroması için tercih edilir. Portakal çiçeği gibi pastacılıkta kullanıldığı gibi en çok reçel yapımında kullanılır. Kendine has koku ve aroması ile pankeklere çok yakışacak.
Pankekin şüphesiz en sevilen tamamlayıcılarından biri sürülebilir çikolatadır. Bu sürülebilir çikolatanın en büyük farkı sağlıklı olmasıdır. Rafine şekersiz bu lezzete bayılacaksınız.
Sadece dört malzeme ile hazırlanan fındık ezmesi pankeklerinize çok yakışacak.
Reçellerle süsleyebileceğiniz klasik pankek tarifini mutlaka deneyin.
Şunlara da göz atın;