Pancar, antioksidan deposu özellikleriyle sağlık için en faydalı sebzelerden biridir. Çorba ve ana yemeklerde kullanılan bu besin, aynı zamanda meze yapımında da tercih edilebilir. Özellikle klasik mezelerden sıkılanlar, pancarın rengini ve tadını kullanarak farklı tariflerle sofralarını ziyafete çevirebilir. İşte, pancarla yapabileceğiniz birbirinden lezzetli 12 meze tarifi:
Pancarlı tariflere göz atmayı unutmayın.
Pancar, sarımsak, mayonez ve ceviz ile hazırlanan bu meze, pancarın lezzetini doğrudan tatmak isteyenler için idealdir. Ortalama 15 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Havuç, patates, pancar, hamsi ve lakerda ila hazırlanan bu meze, şık sunumu ile mutlaka sofralarınızda yer vermeniz gereken tariflerden biridir. Patshuba ismiyle de bilinir.
Pancar turşusu, süzme yoğurt ve sarımsak karışımından oluşan bu meze, et yemeklerinin yanında sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Ortalama 10 dakikada hazırlanır.
Pancar otu, pancar, pekan cevizi ve bal ile hazırlanan bu meze, pancarın dilimlenmesi ve soslanmasıyla hazırlanır. Yemeklerin yanında sıcak bir şekilde servis edilir.
Pembe sultanın, pancar ile yapılan ve en sevilen mezelerden biridir. Yalnızca 5 malzemeden oluşan bu mezeyi, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Pancar, zeytinyağı, soğan ve sirke ile hazırlanan kavurma, yemeklerin yanında meze olarak servis edilir. En şık davet sofralarında bile yer verebilirsiniz.
Şef Savaş Ergen'in yorumuyla nohut, tahin ve pancar ile hazırlanan humusu mutlaka defterinize ekleyin. Videolu anlatımıyla bu tarifini kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Pancar ile yapabileceğiniz en pratik meze, yoğurtlu pancar mezesidir. Yapımında yalnızca 5 malzeme kullanılan bu mezeyi, pancarı haşladıktan sonra püre kıvamına getirerek hazırlayabilirsiniz.
Pancar, patates ve dereotu ile hazırlanan bu meze, şık görünümü ile herkesi kendine hayran bırakır. Özellikle balık yemeklerinin yanında tercih edilir.
Pancarın ince ince dilimlenip pesto sos ve ballı hardallı sosla zenginleştirilmesiyle hazırlanan bu meze, balık ve et yemeklerinin yanında sunulabilir.
Pancar, limon, zeytinyağı ve pirinç ile hazırlanan bu salata, yemeklerin yanında meze olarak ikram edilebilir. Tarifte kullanılacak pancarlar mutlaka küp küp doğranmalıdır.
Pancar, fındık, portakal kabuğu, sarımsak ve nane ile hazırlanan bu meze, pancarın turunçgillerle ne kadar yakıştığını görmek isteyenler için idealdir. Üzerine limon sıkmayı unutmayın.
Şunlara da göz atın;