Kahve, dünya genelinde en çok tüketilen içeceklerden biridir. Klasik olarak Arabica ve Robusta çekirdeklerinden oluşan kahve, filtre kahve, espresso, cappuccino, macchiato gibi farklı tariflere dönüşebilir. Herkesin damak zevkine göre sevdiği kahve çeşidi farklıdır. Hazırladığınız kahveye bir miktar süt ve şeker eklemeniz oldukça normaldir. Ancak kahveye tuz eklemek, çok az kişinin aklına gelir.
Kahve, yalnızca yorgunluğu gidermekle kalmaz. Aynı zamanda sağlık üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Konsantrasyonu ve enerjiyi artıran bu besin, ölçülü miktarda tüketildiğinde antioksidan görevi görebilir. Kahve yalnızca faydalarıyla değil, farklı şekillerde hazırlanmasıyla da çok yönlüdür. Özellikle farklı ülkelerde tarçın, kakule gibi baharatlarla zenginleştirilir.
Tuzlu kahve, ilk başta alışılmadık gelse de, beslenme uzmanlarına göre bir miktar tuz eklemek oldukça faydalı bir etkiye sahiptir. Bazı beslenme uzmanlarına göre, kahveye tuz eklemek iki farklı şekilde işe yarar. Bunlardan birincisi, tuzun kahve çekirdeklerindeki aromaları ön plana çıkarması ve altında yatan notaları daha belirgin hale getirmesidir.
İkinci faydaya göre, tuz kristalleri kahvedeki acı maddeleri ve asitleri nötralize eder. Bu sayede tadını etkilemeden kahvenin daha sindirilebilir olmasını sağlayabilir. Özellikle kahve içtikten sonra mide yanması gibi sorunlarınız varsa, tuz eklemeyi deneyebilirsiniz.
Kahveye tuz eklemek için, demlediğiniz kahveyi bardağa dökmeden önce küçük bir tutam tuz ekleyip karıştırabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise, kahveyi demlemeden önce, öğütülmüş kahve tozuna az miktarda tuz ekleyip kahveyi demlemektir.
Şunlara da göz atın;