En bariz haliyle limon, yemeklere nefis bir limon aroması katar ve bu harika olsa da bundan çok daha fazlasını yapmak için yemeklerde ve tatlılarda kullanılabilir. Pek çok sağlık yararına ek olarak, şefler, mutfakta yemeklerin dokusunu ve rengini iyileştirmek, oksidasyonu önlemeye yardımcı olmak veya yağlı yemekleri dengelemek için limon kullanmaya yemin ederler. Kendi başlarına limonlar lezzetli, asidik ve keskindir, ancak - şaşırtıcı bir şekilde - herhangi bir yemeği tamamlayabilirler.
Çoğu yerde limonlar artık yıl boyunca bulunabiliyor olsa da, limonlar başlangıçta - tıpkı diğer birçok gıda maddesinde olduğu gibi - sezon dışında tadını çıkarabilmek için korunuyordu; bu, bugün hala yaygın bir uygulamadır. Limonun tuzda ya da şekerde muhafaza edilmesi muhafaza edilmesinin yanı sıra lezzetli bir kullanımdır.
Bal kıvamında olan limon ezmesi, kurabiyelerden soslara, yoğurt soslarından kokteyllere kadar her şeye eklenebilir. Lezzet ve tat açısından güçlü, küçük bir miktar uzun bir yol kat ediyor. Kilerinize limon ezmesi eklemek istiyorsanız, bunu evde yapmak çok zor değil. Bir tencereye ince dilimlenmiş limonları ekleyin ve ardından biraz daha limon suyu ve tuz ekleyin. 10 ila 12 dakika veya limon kabuğu yarı saydam görünene kadar pişirin ve ardından istenen kıvama gelene kadar karıştırın. Tatlandırmak için, kaynatmadan önce biraz bal veya şeker ekleyin.
İster ev yapımı ister mağazadan satın alınmış olsun, limon ezmesinin mutfağınızda vazgeçilmez bir çeşni haline gelmek üzere olduğunu biliyoruz. Pasta kremasına narenciye aroması eklemek, salatalara parlaklık katmak veya soslara karıştırmak için kullanın.
Şunlara da göz atın;