Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde yetişen muz, dünyada en çok tüketilen meyvelerden biridir. Ülkemizde en çok Anamur ve Bozyazı'da yetiştirilen bu meyve, tatlı yapımında sık sık kullanılır. Potasyum ve protein bakımından zengin olan muz, vücuda enerji verir. Zayıflamaya yardımcı olan ve cildi güzelleştiren bu meyve, sade bir şekilde de tüketilebilir. İşte, muzla yapılan 10 nefis soğuk içecek tarifi:
Daha fazlası için muzlu tarifler sayfamızı ziyaret edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Bütün malzemeleri blenderden geçirelim. Yaptıktan sonra 1 saat içerisinde tüketelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Muz, süt ve balı shakerda karıştıralım. Ardından buzları ekleyelim önce düşük sonra yüksek devirde karıştıralım ve servis edelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Sahlep, süt ve şekeri şeker eriyip süt köpürene kadar çırpalım. Buz kalıbına dökelim ve 4 saat donduralım. Kar kıvamına gelen sütümüzü ve muzları blendere alıp 4 dakika çırpalım ve servis edelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Bütün malzemeleri blendere alalım ve 5 dakika boyunca yüksek devirde karıştırıp servis edelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Limonların sarı kısımlarını rendeleyelim. Suyunu sıkalım ve şekerle karıştıralım. Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve şekeri iyice karıştıralım ve üzerine suyu ekleyelim. Dondurduğumuz muzu blenderden geçirelim ve üzerine limonlu suyu süzerek ekleyelim. Nane yapraklarıyla servis edelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Bütün malzemeleri blendere alalım ve yoğun bir kıvam alıncaya dek orta devirde karıştıralım. Hurmalarınız sert ise 5 dakika ılık suda beklettikten sonra kullanabilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Sütün içerisine çiğ bademi ekleyip 1 saat bekletelim. Muz ve blueberryleri blendere alalım ve sütlü bademi içerisine ekleyelim. 2 dakika yüksek devirde çırpıp servis edelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Bütün meyveleri ince ince doğrayalım. Portakalın suyunu meyvelerin üzerine sıkalım. Blenderin içerisine bütün malzemeleri ekleyelim ve 3 dakika karıştırıp servis edelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Kavunun üst tarafından kapak keselim ve içini oyalım. Kavunun çekirdeklerini temizleyelim ve blendere alalım. Muz, çilek, badem sütü, vanilya özütünü ekleyelim ve çırpalım. Karışımı kavunun içerisine dolduralım ve o şekilde servis edelim.
Malzemeler;
Yapılışı: Elmanın kabuklarını soyup ince ince doğrayalım. Blendere kabuğunu soyduğumuz muz ve dilimlediğimiz elmaları ekleyelim. 1 dakika çırpalım ardından yulaf ezmesi tarçın ve yoğurdu da ekleyip 3 dakika daha çırpalım. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edelim.
Şunlara da göz atın;