Çay saatlerinde veya misafir ağırlarken sunabileceğiniz pratik tarifler mi arıyorsunuz? O halde, doğru yerdesiniz. Misafir ağırlamak, Türk kültüründe oldukça önemli bir yere sahiptir. Gelen misafir için çaylar demlenir, poğaçalar fırına atılır, atıştırmalıklar sofradaki yerini alır. Aniden gelen misafirlerinize çayın yanında ne yapacağınızı bilemiyorsanız, sizin için pratik önerilerimiz olacak. Tuzlu ikramlıklar nasıl yapılır diyenler için tarif detaylarını da paylaşıyoruz. İşte, misafirlere kolayca sunabileceğiniz tuzlu ikramlıklar:
Toplamda yalnızca 30 dakika da hazırlanan 3 2 1 poğaça, misafirlere sunulabilecek ikramlıkların başında gelir. Özellikle çayın yanına çok yakışan 3 2 1 poğaçaları, patatesli veya peynirli olarak hazırlayabilirsiniz. 3 2 1 poğaça tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi haline gelen açmayı, çay saatlerinde de sunabilirsiniz. Mis gibi kokusu ve yumuşacık dokusu ile beğenerek yiyeceğiniz açmayı sade, peynirli ve zeytinli olarak sunabilirsiniz. Açma tarifi için detaylara bakmayı unutmayın.
Bu kez çay saatleri için tatlı yerine tuzlu kek hazırlamaya ne dersiniz? Patatesli tuzlu keki dereotu veya maydanoz ile zenginleştirebilirsiniz. Kolayca hazırlanan patatesli tuzlu kek tarifine mutlaka göz atın.
Gün sohbetlerinin olmazsa olmazı haline gelen mercimek köftesi, en sevilen tuzlu atıştırmalıklardan biridir. Ortalama 30-35 dakika da hazırlanan mercimek köftesini, limon ve marul ile birlikte sunabilirsiniz. Denenmiş mercimek köftesi tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Genellikle pastanelerde satılan davet, özel günler ve misafir ağırlarken sunulan tuzlu kurabiye, en lezzetli atıştırmalıklardan biridir. Üstelik farklı şekiller vererek tuzlu kurabiyeli daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Pastane usulü tuzlu kurabiye yapımına buradan göz atabilirsiniz.
Ülkemizde en çok Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nde tüketilen cantık, Tatar böreği olarak da bilinir. İç harcında hem patates, hem de kıyma kullanılan cantık, misafirlere sunabileceğiniz en leziz ikramlıklardan biridir. Tatar böreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
İsmi çok bilinmeyen ancak tadına baktığınızda yemeye doyamayacağınız bir önerimiz daha var. Özellikle Balıkesir, Antalya ve Bursa gibi illerde çok ilgi gören avcı böreği, kısa sürede hazırlayabileceğiniz tuzlu ikramlıklardan biri. Avcı böreği yapımı için tarif detaylarına bakabilirsiniz.
Gün sohbetleri denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri de rus salatasıdır. Hem hafifliği, hem de pratikliği ile çok sevilen rus salatası, tuzlu ikramlıklar arasında önemli bir yere sahiptir. İçerisinde bezelye, patates, havuç, mısır gibi garnitür malzemeler kullanılabilir. Pratik rus salatası tarifini mutlaka deneyin.
Yalnızca 30 dakika sofralardaki yerini alan kaşık dökmesi, özellikle günün erken saatleri için ideal bir ikramlıktır. Az malzeme ile hazırlanan kaşık dökmesi sade veya farklı reçel türleri ile birlikte sunulabilir. Kaşık dökmesi tarifine buradan göz atabilirsiniz.
İtalyan mutfağına özgü bir lezzet olan grissini, biberiye, baharat, çörek otu ve çekirdek gibi çeşitleriyle sunulabilir. Düşük kalorili olduğu için, her öğünde tüketilebilir. İkramlık çekirdekli grissini tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Tuzlu hamur işi tarifleri sevenleri böyle alalım. Misafirlere sunabileceğiniz tuzlu ikramlıklar arıyorsanız, biberiyeli ve peynirli tart tam size göre. Nefis tartınızı hazırladıktan sonra dilimler halinde servis edebilirsiniz. Biberiyeli ve peynirli tart yapımını buradan öğrenebilirsiniz.
Özellikle Artvin ve Kastamonu yörelerinde sık sık tüketilen fincan böreği, çay saatlerinde sunulan bir börektir. İç harcında beyaz peynir ve pazı kullanılır. Kızartma usulüyle hazırlanan fincan böreği tarifini mutlaka deneyin.
Misafir ağırlarken sunabileceğiniz scone, İrlanda ve İngiliz mutfağının en sevilen tariflerindendir. Scone yapımında cheddar veya kaşar peyniri kullanılabilir. Scone nasıl yapılır diye merak edenler, tarif detaylarına göz atabilir.
Şunlara da göz atın;