Hepimiz zaman zaman yemek yaparken ölçüyü biraz kaçırıp yemeğin fazla sulu olmasına neden olabiliriz. Ancak birkaç pratik müdahale ile hem kıvamı düzeltebilir hem de yemeğinizi lezzetinden ödün vermeden kurtarabilirsiniz. İşte fazla sulu olan yemekler için uygulayabileceğiniz 5 kolay yöntem!
Eğer yemeğiniz fazla sulu olduysa, patates, havuç, pirinç, bulgur gibi su çeken malzemeler ekleyebilirsiniz. Böylece fazla suyu emerler.
Tencerenin kapağını açıp orta-kısık ateşte yemeği bir süre daha kaynatabilirsiniz. Buharlaşan su sayesinde yemek koyulaşır.
Az miktarda suyla açılmış un, mısır nişastası ya da buğday nişastası ekleyerek yemeği bağlayabilirsiniz. Böylece suyu yoğunlaşır.
Yemeğin suyundan biraz alıp içine un veya nişasta karıştırıp sonra tekrar yemeğe katabilirsiniz. Bu, topaklanmayı da önler.
Eğer toparlanamıyorsa, çorba veya yahni gibi bir tarife çevirerek değerlendirilebilir. Böylece fazla sulu olması bir avantaja dönüşür.
Şunlara da göz atın: