Pasta, özel günlerin vazgeçilmezidir. Ancak bu lezzeti yalnızca özel günlerde değil, misafir ağırlarken de sunmak istiyorsanız, mini pastalara yönelebilirsiniz. Kişi sayısına göre porsiyonluk hazırlanan mini pastalar, klasik pastalar gibi meyve ve şekerlemeler ile süslenir. Çayın ve kahvenin yanına çok yakışan bu pastaları, özel sunum tabaklarıyla servis edebilirsiniz. İşte, damakları şenlendiren 12 mini pasta tarifi:
Pandispanya, çilekli krema ve çilek jölesi ile hazırlanan mini pasta, orman meyveleri ile süslenir. Pastaya şekil vermek için kasnak veya bardak ağızlarını kullanabilirsiniz.
Red velvet kek ile hazırlanan bu pasta, krem peynir, vanilya ve pudra şekerli frosting ile lezzetlendirilir. Üç kat üst üste konulduktan sonra, en üst kısma frenk üzümü ve böğürtlen dizerek servis edebilirsiniz.
Tabanı kakaolu bisküvi ile hazırlanan bu pasta, krema, labne peyniri, vanilya ve fındık ile zenginleştirilir. Bir gece buzdolabında dinlendirilen mini pastalar, çikolata parçaları ile süslenebilir.
Türk mutfağında çok sevilen köstebek pastayı, küçük porsiyonlar halinde hazırlamaya ne dersiniz? Ispanaklı kek ve hindistan cevizli krema ile hazırlanan bu pastayı, buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Kahvenin en lezzetli eşlikçisi olan Alman pastası, mini porsiyonlarda sunabileceğiniz pastalardan biridir. Hazırlanan kekin ortası krema ile doldurulur. En üst kısmı ise çikolata sosu ile zenginleştirilir.
Yulaflı bisküvi, krem peynir, portakal özütü ve beyaz çikolata ile hazırlanan vişneli mini pasta, vişne şekerlemesi ile zenginleştirilir. İsteğe göre ılık bir şekilde sunabilirsiniz.
İspanyol mutfağında popüler olan malaga pasta, muz, kakaolu kek ve çikolatalı ganaj ile hazırlanır. Eritilmiş beyaz çikolata ve fındık parçaları ile süslenir.
Çilekli milföy pasta, hem kolayca hazırlayabileceğiniz, hem de şık görünümü ile sevdiklerinizi mutlu edebileceğiniz pasta çeşitlerinden biridir. Milföy, pastacı kreması ve çilek dilimleri ile hazırlanan bu pastayı, pudra şekeri serpiştirerek sunabilirsiniz.
Krema, nişasta, yumurta, un ve beyaz çikolata ile hazırlanan kış pastası, özel günlerde sunabileceğiniz pastalardan biridir. Üzerini çilek, muz gibi sevdiğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Milföy hamuru ve sütlü muhallebi ile hazırlanan bu pasta, romantik günlerde tercih edebileceğiniz tariflerden biridir. Milföy ve muhallebinin üst üste dizilmesiyle hazırlanır. Başlangıçta milföy hamuruna mutlaka şekil vermek gerekir.
Kedidili bisküvilerinin sakızlı muhallebi ile doldurulmasıyla hazırlanan bu pasta, küçük tabaklara konularak şekillendirilir. Üzerine sevdiğiniz meyveleri ekleyerek süsleyebilirsiniz.
Pandispanya, mandalina suyu, portakal kabuğu, nişasta ve vanilya ile hazırlanan bu pasta, hem hafif, hem de lezzetli tariflerin başında gelir. Derin dondurucuda en az 2 saat bekletilmelidir.
Şunlara da göz atın;