Çırpılmış yumurtalar en popüler kahvaltılık yiyeceklerden biridir, ancak ocakta pişirirken sürekli dikkat gerektirirler. Süreci hızlandırmak ve basitleştirmek isteyenler için harika haberlerimiz var: Mikrodalgada gerçekten mükemmel çırpılmış yumurta yapabilirsiniz. Doğru, ihtiyacınız olan tek şey bir mikrodalga fırın ve mikrodalgaya dayanıklı bir kase.
Çırpılmış yumurtalarınızı yapmak için, istediğiniz miktarda yumurtayı mikrodalgaya dayanıklı kaseye kırın, biraz tuz ve karabiber ekleyin ve çırpılmış yumurtaları ocakta yapıyormuş gibi çırpın. Ardından, kaseyi 30 saniye mikrodalgaya koyun, ardından tekrar karıştırın ve ardından 30 saniye daha tekrar açın. 30 saniye aralıklarla çırpılmış yumurtalar beğeninize gelene kadar bu işleme devam edin. Muhtemelen yaklaşık iki buçuk dakikadan uzun sürmeyecek ve bir dakika kadar kısa olabilir. Yumurtaların eşit şekilde piştiğinden emin olmak için, aralarında karıştırarak, 30 saniyelik aralıklarla mikrodalga fırına bağlı kaldığınızdan emin olmanız önemlidir. Ayrıca yumurtaların kabarık çıkmasını sağlamak için bir miktar süt eklenmesine yardımcı olur. Yöntemi denedikten ve mükemmel çırpılmış yumurtanızı elde etmenin tam olarak ne kadar sürdüğünü mükemmelleştirdikten sonra, bu yöntemi bir adım daha ileri götürebilir ve yumurtalarınızı renklendirmek için başka malzemeler ekleyerek özelleştirebilirsiniz.
Çırpılmış yumurtalarınızı mikrodalgada pişirmeden önce tuz ve karabiberle tatlandırmak, yumurtalarınızın tadının güzel olması için en az şeydir, ancak yumurtalarınızı daha incelikli (ama yine de hızlı) bir adım daha ileri götürebilirsiniz. Örneğin, yumurtaların daha peynirli bir versiyonu için rendelenmiş peynir ekleyebilirsiniz. Veya önceden pişirilmiş sebzeleriniz varsa, bunları da ekleyebilirsiniz, bu da size günlük sebzeleri almanın kolay ve lezzetli bir yolunu sunar.
Eklenen baharatlarla da daha yaratıcı olabilirsiniz: Örneğin, biraz kimyon veya kırmızı biber ekleyerek yumurtaları biraz daha sıcak yapabilirsiniz. Fesleğenden kekiğe, kekiğe kadar yumurtayla iyi giden pek çok bitki de var.
Ya da tarifin biraz daha doyurucu olmasını istiyorsanız, tercihinize göre et ekleyebilirsiniz. Pastırma, tavuk, jambon, hindi gibi önceden pişirilmiş herhangi bir et, doğranmış olduğu sürece işe yarayacaktır. Son olarak, yukarıdaki önerilerden herhangi birini tam olarak beğeninize göre karıştırabilir ve eşleştirebilirsiniz. Olasılıklar neredeyse sonsuzdur.
Şunlara da göz atın;