Sabahları büyük bir kahvaltı hazırlamak için zamanınız yok mu? Yumurta pişirdikten sonra kızartma tavasını temizlemekten nefret mi ediyorsunuz? Mikrodalgada omlet tam size göre olabilir! Hızlı ve kolay yapılır. Doyurucu e pratik bir kahvaltı istiyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. İşte, mikrodalga fırında omlet nasıl yapılır:
Malzemeler:
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 2 yumurta
- 30 mililitre su
- ⅛ çay kaşığı tuz
- Bir tutam biber
- 50 ila 75 gram dolgu, isteğe bağlı (doğranmış jambon, rendelenmiş peynir vb.)
1. Yöntem: Bir Kase ya da Cam Büyük Kalıp Kullanın
- Tereyağını ısıya dayanıklı sığ bir kapta eriyene kadar mikrodalgada pişirin. Pişirme süresi mikrodalgadan mikrodalgaya değişir. Çoğu durumda, yüksek ısı ayarında yaklaşık 45 saniye sürer.
- Yağı yaymak için kaseyi çevirin. Bu, yumurtanın kaseye yapışmasını önleyecek ve temizliği kolaylaştıracaktır. Pişirme spreyi kullandıysanız bu adımı atlayabilirsiniz.
- Yumurta, su, tuz ve karabiberi küçük bir kapta çırpın. Sarılar parçalanana ve her şey eşit şekilde birleştirilene kadar çırpmaya devam edin. Yumurta sarısı ve yumurta beyazı çizgileri olmamalıdır.
- Yumurta karışımını tereyağlı tabağa dökün ve bir plastik örtü ile sıkıca kapatın. Bunun yerine mikrodalgaya dayanıklı bir tabakla da kaplayabilirsiniz. Bu, yumurtaların çanaktan dışarı çıkmasını ve ortalığı karıştırmasını önleyecektir.
- Yumurtaları yaklaşık 1 dakika veya yumurtalar neredeyse hazır olana kadar mikrodalgada pişirin. Yaklaşık 30 saniye sonra mikrodalgayı durdurun ve bir çatal kullanarak omletin pişmiş kenarlarını ortaya doğru itin.
- İstenirse dolguyu ekleyin. Yumurtalar kalınlaştığında ve sıvı kalmadığında, tabağı mikrodalgadan çıkarın ve plastik sargıyı çıkarın. Dolguyu omletin yarısının üzerine yerleştirin.
- Omleti ikiye katlayın.
- Omleti bir tabağa alın ve hemen servis yapın.
2. Yöntem: Kupa Kullanarak Hazırlayın
- Büyük bir kupanın içine yapışmaz pişirme spreyi püskürtün. Herhangi bir pişirme spreyiniz yoksa, bardağa biraz tereyağı da sürebilirsiniz. Yumurtalar pişerken genişleyeceği için daha büyük bir kupa kullanıyorsunuz.
- Yumurtaları, tuzu ve karabiberi bardağa ekleyin ve bir çatalla çırpın. Sarıları kırılıp beyazlarla karışana kadar çırpmaya devam edin. Çizgiler veya kıvrımlar olmamalıdır.
- Mikrodalga fırınınıza atın ve yaklaşık 1 dakika pişirin.
- Dolgu malzemesi eklemek isterseniz ekleyin.
- Yumurtaları hızlıca karıştırın ve 1 ila 2 dakika daha mikrodalgada pişirin. Yumurtaları ne kadar süre mikrodalgada pişireceğiniz, mikrodalga fırınınızın gücüne bağlıdır. Kabarık olduklarında ve tüm sıvı emildiğinde hazırdırlar.
- Omleti servis edin. İster kupadan ister tabakta yiyebilirsiniz. Omleti çıkarmak için kupadaki omletin kenarlarından bıçak geçirin ve bir tabağa boşaltın.
3. Yöntem: Dolgu Malzemelerini Ekleyin ve Farklı Varyasyonlar Deneyin
- Bazı soslar eklemeyi düşünün. Bu yöntemdeki tüm adımları kullanmak zorunda değilsiniz. Size en çok hitap edenleri seçin. Kendi kombinlerinizi oluşturmakta zorlanıyorsanız, bu yöntemin sonundaki lezzetli çeşitlerden bazılarını da deneyebilirsiniz.
- Sağlıklı bir omlet tercih etmek isterseniz sebze ekleyebilirsiniz. Çiğ sebzelerin sakıncası yoksa, omlete eklemeden önce sebzeleri soteleyin veya pişirin. Omlete en çok yakışan sebzeler aşağıdaki gibidir:
-Dolmalık Biber (Kırmızı Veya Yeşil)
-Mantar
-Taze soğan
-Ispanak
-Domates
-Soğan
- Ekstra protein için 2 yemek kaşığı doğranmış veya doğranmış et ekleyin. Ekleyeceğiniz herhangi bir et zaten pişmiş olmalıdır; ekledikten sonra pişmeye devam etmeyecek. Omlette iyi giden etler şunlardır:
-Pastırma
-Jambon
-Sosis
- Ekstra lezzet için biraz ot ekleyin. Taze veya kuru otlar kullanabilirsiniz. Çoğu tarif, yaklaşık 1 yemek kaşığı taze ot gerektirir. Kuru ot kullanıyorsanız, miktarı 1 çay kaşığı kadar azaltın. Bunun nedeni kuru otların çok daha güçlü olmasıdır.
-Reyhan
-Taze Soğan
-Maydanoz
-Kekik
- Omletinizi bol peynirle zenginleştirin. 1 ila 2 yemek kaşığı rendelenmiş peynire ihtiyacınız olacak.
Şunlara da göz atın;
- Taze ve bozuk yumurta nasıl anlaşır?
- Yumurta nasıl kırılır?
- Mikrodalga fırında yumurta pişirme yöntemleri
- Yumurta nasıl temizlenir?