Maydanoz çayı, kas spazmlarını tedavi etmek, sindirimi iyileştirmek, idrar üretimini artırmak ve adet akışını artırmak için sıklıkla kullanılan bitkisel bir çözümdür. Taze veya kurutulmuş yapraklar, kökler veya tohumlar kullanarak maydanoz çayı yapabilirsiniz.
Taze Maydanoz Yaprağı Çayı
- Suyu kaynatın. Bir çaydanlık veya küçük bir tencere kullanarak 1 bardak (250 ml) arıtılmış suyu kaynatın.
- Maydanoz yapraklarını durulayın. 1/4 su bardağı (60 ml) taze maydanoz yapraklarını akan soğuk su altında durulayın. Temiz kağıt havlu kullanarak yaprakları kurulayın.
- Maydanozu 5 ila 10 dakika demleyin. Maydanoz yapraklarını bir çay fincanının dibine yerleştirin. Sıcak suyu yaprakların üzerine dökün, ardından çayın 5 ila 10 dakika demlenmesine izin verin.
- Yaprakları süzün. Çayı ince gözenekli bir çay süzgecinden geçirin. Sıvı çayı ayrı bir çay bardağında toplayın ve yaprakları atın.
- Eğlence. En iyi lezzetin tadını çıkarmak için maydanoz çayını hemen için. Çayı tatlandırabilir veya şekersiz bırakabilirsiniz.
Kurutulmuş Maydanoz Yaprağı Çayı
- Suyu kaynatın. Bir çaydanlığı veya küçük bir tencereyi 1 bardak (250 ml) arıtılmış suyla doldurun. Suyu yüksek ateşte kaynatın.
- Maydanozu 5 ila 10 dakika demleyin. 2 çay kaşığı (10 ml) kurutulmuş maydanoz yaprağını ölçün. Yaprakları bir çay bardağının dibine koyun, üzerine kaynar su dökün ve yaprakları 5-10 dakika demleyin.
- Yaprakları süzün. Çay fincanının içeriğini bir çay süzgecinden geçirin. Süzgecin altına yerleştirilmiş ikinci bir çay bardağında sıvı çayı toplayın ve yakalanan maydanoz yapraklarını atın.
- Eğlence. Çayı dilerseniz tatlandırın veya maydanoz çayını tatlandırıcı kullanmadan için. Her iki durumda da, hala sıcakken tadını çıkarmalısınız.
Maydanoz Kökü Çayı
- Suyu kaynatın. Küçük bir tencereye veya çaydanlığa 1 bardak (250 ml) saf su doldurun. Tavayı ocağa koyun ve suyu sabit bir kaynama noktasına getirin.
- Maydanoz kökünü doğrayın. Maydanoz kökünü soğuk, akan su altında durulayın, ardından 1 ila 2 yemek kaşığı (15 ila 30 ml) maydanoz kökünü kabaca doğramak için keskin bir mutfak bıçağı kullanın.
- Maydanoz kökünü 10 dakika demleyin. Kıyılmış maydanoz kökünü bir çay fincanının dibine koyun. Suyu aynı bardağa dökün, ardından çayı yaklaşık 10 dakika demleyin.
- Katı parçaları süzün. Çay fincanının içindekileri ince gözenekli bir süzgeçten geçirerek kıyılmış maydanoz kökü parçalarını içine alın. Sıvı çayı ayrı bir çay bardağında toplayın.
- Eğlence. Maydanoz kökü çayını hemen için. Şekerli veya şekersiz olarak servis edebilirsiniz.
Maydanoz Tohumu Çayı
- Suyu kaynatın. Bir çaydanlık veya küçük bir tencere kullanarak en az 1 bardak (250 ml) arıtılmış suyu sürekli kaynatın.
- Maydanoz tohumlarını 5 dakika demleyin. Bir çay fincanının dibine 2 çay kaşığı (10 ml) maydanoz tohumu koyun. Kaynar suyu tohumların üzerine dökün, ardından çayın yaklaşık 5 dakika demlenmesine izin verin.
- Tohumları süzün. Karışımı ince gözenekli bir çay süzgecinden geçirin ve yaptığınız gibi süzgeçteki tohumları toplayın. Sıvı çayın süzgecin altına yerleştirilmiş ikinci bir çay fincanına damlamasına izin verin.
- En iyi lezzetin tadını çıkarmak için maydanoz tohumu çayını taze ve sıcakken için. Tatlandırabilir veya şekersiz bırakabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;
- Zerdeçal çayı nasıl yapılır?
- Limonlu zencefil çayının faydaları nelerdir?
- Nane çayı nasıl yapılır?
- Oolong çayı nedir?