Masterchef Türkiye yarışması, tüm heyecanıyla devam ederken, haftanın ilk takım oyununda yarışmacılar için 'kebap tarifleri' konsepti belirlendi. İşte, 13 Ağustos 2024 Salı günü Masterchef'te çıkacak olan kebap tarifleri:
Patlıcan, biber, kuzu eti ve domates ile hazırlanan Tokat kebabı, ortalama 1 saatlik pişirme süresinin ardından servis edilir.
Kuzu kuşbaşı etinin sarımsak ve baharatlarla zenginleştirilmesiyle hazırlanır. Şişe geçirilen kebap, tencerede pişirildikten sonra lavaş eşliğinde servis edilebilir.
Gaziantep mutfağıyla özdeşleşen simit kebabı, zırh kıyması ve simit adı verilen bulgurun karışımından oluşur.
Kuşbaşı dana etinin havuç, bezelye ve patates ile zenginleştirilmesiyle hazırlanır. Fırında pişen kebap salata ve ince kıyılmış maydanoz ile servis edilir.
Yöresel kebaplardan biri olan sakızlı kebabın yapımında, kuzu eti, damla sakızı, antep fıstığı ve kaymak kullanılır.
Kemikli et ve iç yağ ile hazırlanan fırın kebabı, Konya mutfağı ile özdeşleşmiştir. İç Anadolu'da çok sevilen bu kebap, lavaş ile birlikte sunulur.
Dana eti ve galeta unu ile hazırlanan bu kebap, isminden anlaşılacağı üzere Manisa ile özdeşleşmiştir. Yoğurt, közlenmiş biber ve domates eşliğinde servis edilir.
Daha fazlası için masterchef tariflerine göz atın.