Limon Nasıl Korunur?

Korunmuş limon Fas ve Orta Doğu tariflerinde sıklıkla kullanılır. Peki korunmuş limon nasıl yapılır? Tariflerinizi tamamlamak istiyorsanız sizlere anlattık. İşte, limon nasıl korunur:
Limon Nasıl Korunur?
06 Ocak 2023, 12:15

Korunmuş limonlar, birçok Fas ve Orta Doğu tarifinde önemli bir bileşendir. Limonlar, basit bir tuz ve kendi suları karışımında korunur. Tatlı-ekşi ve ince kabuklu olan Meyer limonları, muhafaza söz konusu olduğunda konvansiyonel limonlara göre tercih edilir. Korunmuş limon Fas ve Orta Doğu tariflerinde sıklıkla kullanılır. Peki korunmuş limon nasıl yapılır? Tariflerinizi tamamlamak istiyorsanız sizlere anlattık. İşte, limon nasıl korunur:

Malzemeler:

  1. 3 ila 4 Meyer limonu (veya limon)
  2. Tuz
  3. Steril konserve kavanozu

Meyer Limon

1. Adım: Limonları Hazırlamak

  1. Olgun Meyer limonlarını seçin. Meyer limonları, geleneksel limonlardan daha koyu renkli ve daha tatlıdır. En yoğun sezonları Kasım'da başlar ve Mart'ta sona erer, bu da kışı korunmuş limon yapmak için harika bir zaman yapar. Meyer limonları, bu tarifte geleneksel olarak geleneksel limonların yerine kullanılır çünkü daha ince kabukları, düzgün bir şekilde muhafaza edilmelerini kolaylaştırır.
  2. Konserve kavanozunuzu sterilize edin. Herhangi bir boyutta bir mason kavanozu veya başka bir konserve kavanozu kullanabilirsiniz. Çeyrek büyüklüğünde bir kavanoz, yaptığınız her tarif için ihtiyacınız olmaması koşuluyla, bir yıl veya daha uzun süre yetecek kadar limon alır. Limonları içine koymadan önce kavanozun steril olduğundan emin olmanız önemlidir; Aksi takdirde, çürümüş koruyucularla karşılaşabilirsiniz.
  3. Limonların kabuklarını ovun. Tüm limonu, kabuğunu ve hepsini koruduğunuz için, tüm pestisit izlerinin ve diğer kalıntıların yıkandığından emin olmak için cildi ovmak önemlidir. Limonların üzerine soğuk su akıtın ve kabuklarını iyice ovalamak için bir sebze fırçası kullanın. Bitirdikten sonra limonları kurutun.
  4. Saplarını dilimleyin. Limonların uçlarındaki kahverengi sapları veya sap uçlarını dilimlemek için keskin bir soyma bıçağı kullanın. Sapları yenmez, bu yüzden limonları saklamadan önce onları çıkarmak istersiniz.
  5. Limonları tabanları bağlı kalacak şekilde uzunlamasına dilimleyin. Bir ucuna bir limon koyun ve bir elinizle sabit tutun. Öte yandan, limonu uzunlamasına ikiye kesmek için bir soyma bıçağı kullanın. Limonu dilimleyin, ancak limonun tabanını olduğu gibi bırakın.
  6. Uzunlamasına dikey bir dilim yapın. Limonu doksan derece çevirin ve tekrar dilimleyin, böylece limonun üstünden ete doğru bir "x" şekli oluşturun. Yine limonu tamamen dilimlemeyin; tabanı sağlam bırakın. Kalan limonlarla tekrarlayın.

tuzlu limon

2. Adım: Limonların Saklanması

  1. Kavanozun dibine iki yemek kaşığı tuz koyun. Bu, tabanı tamamen kapatmak için yeterli olmalıdır. Tuz, limonları tamamlayacak temiz, deniz tuzu tadına sahip olduğu için kullanılabilecek en iyi türdür.
  2. Çeyrek limonun içine tuz serpin. Limonu yavaşça açın ve tabanı bozulmadan dilimlerin arasına serpin. Limonun içini tamamen kaplamak için bir çorba kaşığı kadar tuz kullanın.
  3. Limonu kesik tarafı aşağı gelecek şekilde kavanoza yerleştirin. Kavanozun dibindeki tuza doğru itin. Bu, limon suyunu serbest bırakacak ve saklama işleminin başlamasına yardımcı olacaktır.
  4. Kavanoza iki yemek kaşığı daha tuz ekleyin. Bu, limonun üstünü neredeyse tamamen kaplayacak kadar yeterli olmalıdır. Sadece kavanoza koyduğunuz limonun üzerine serpin.
  5. İlkinin üzerine bir limon daha koyun. Kesik tarafı aşağı gelecek şekilde kavanoza koyun ve aşağıdaki tuzlu limona doğru bastırın. Meyve suları çıkana kadar itmeye devam edin.
  6. Tepeye yaklaşana kadar tuz ve limonları katmanlamaya devam edin. Kavanozun tepesinde sadece bir inçlik boşluk kalana kadar bir kat daha tuz, bir limon daha ekleyin ve bu şekilde devam edin. Dörtte bir büyüklüğünde bir kavanoz kullanıyorsanız, boyutlarına bağlı olarak muhtemelen üç veya dört limon için yeterli alan vardır.
  7. Gerekirse ekstra meyve suyu ekleyin. Limonları kavanoza sıkmak, kavanozun yaklaşık yarısına kadar yükselmeye yetecek kadar meyve suyu üretmelidir. Kavanozun limon suyu azalmışsa, başka bir limonu kesin ve suyunu kavanoza sıkın. En azından kavanozun tepesine kadar yükselmesini istiyorsun.
  8. Kavanozu kapatın ve limonları buzdolabında saklayın. Tuzla ve kendi suyuyla saklanan limonlar, buzdolabında saklandığında bir yıla kadar dayanır. Sadece kapağı sıkıca kapatmayı unutmayın.

korunmuş limon

3. Adım: Korunmuş Limonları Kullanmak

  1. Bir çeyrek limonu kesin ve iyice durulayın. Yemeğinize ekşi bir şeyler katmak istiyorsanız, basit bir konserve limon çeyreği işinizi görecektir. Çeyrek limonu kavanozdan çıkarın ve fazla tuzu gidermek için soğuk akan su altında durulayın.
  2. Korunmuş bir limonun tamamını tuzla püre haline getirin. Saflaştırılmış korunmuş limon, soslara karıştırıldığında mükemmeldir. Bir limonu çıkarın ve mutfak robotunuza yerleştirin. İnce, grenli bir macun elde edene kadar limonu püre haline getirin. Macunu küçük bir kavanozda saklayın ve seçtiğiniz sos veya sosun içine biraz kaşık koyun.
  3. Tavuk ve balık yemeklerine lezzet katmak için kullanın. Korunmuş limonlar tipik olarak baharatlı et ve balık yemekleri ile eşleştirilir. Limonlardan gelen ekstra tart aroması, normal bir yemeğin tadını olağanüstü hale getirir.

Şunlara da göz atın;

  1. Limon suyu nasıl korunur?
  2. Limon nasıl kesilir?
  3. Limon suyunun yerine kullanılabilecek malzemeler
  4. Evde limon yağı nasıl yapılır?
  5. Limon yağının faydaları nelerdir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo