Kruvasan Nasıl Isıtılır?

Kruvasan, tüm dünyada atıştırmalık olarak veya nefis bir kahvaltı ikramı için başlangıç olarak tüketilen lezzetli bir ikramdır. Kruvasan tüketilmeden önce nasıl ısıtılır? İşte, kruvasan nasıl ısıtılır:
Kruvasan Nasıl Isıtılır?
30 Ocak 2023, 16:10

Kruvasan, tüm dünyada atıştırmalık olarak veya nefis bir kahvaltı ikramı için başlangıç olarak tüketilen lezzetli bir ikramdır. Isıtılmış bir kruvasan özellikle lezzetli olabilir. Fırında veya ekmek kızartma makinesinde pişirilmiş bir kruvasanı ısıtabilirsiniz. Sizler için kruvasan nasıl ısıtılır anlattık. İşte, kruvasan nasıl ısıtılır:

kruvasan

Fırında Kruvasan Isıtmak

  1. Kruvasanı ikiye bölün. Kruvasanı uzunlamasına ikiye kesmek için bir tereyağı bıçağı kullanın. Kruvasan hassas olduğu için yavaş kesin. Çok hızlı veya kaba kesmek kruvasanınızın parçalanmasına neden olabilir.
  2. Kruvasanları bir fırın tepsisine yerleştirin. Kruvasanları kesik yüzleri aşağı gelecek şekilde fırın tepsisine dizin. Kruvasanların yapışmasını önlemek için, kağıdı parşömen kağıdı ile kaplayabilir veya yapışmaz bir pişirme spreyi kullanabilirsiniz.
  3. Fırınınızın önceden ısınmasına izin verin. Fırını 204 °C'ye ısıtın. Ardından kruvasan içeren fırın tepsisini fırına koyun.
  4. Beş dakika pişirin. Bir zamanlayıcı ayarlayın. Kruvasanları yaklaşık beş dakika ısıtın, böylece ısınırlar ve hafifçe kızarırlar. Bittiğinde ekmek biraz sert ve çıtır olacaktır.
  5. Seçtiğiniz malzemeleri ekleyin. Kruvasanların üzerine genellikle tereyağı ve reçel konur. Ancak siz istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Örneğin, daha lezzetli bir şey istiyorsanız, bir kruvasanın üzerine hardal ve birkaç dilim şarküteri eti koyabilirsiniz.

Ekmek Kızartma Makinesinde Kruvasan Isıtmak

  1. Kruvasanı ikiye bölün. Kruvasanı yavaşça ikiye kesmek için tereyağı bıçağını kullanın. Kruvasanı yırtmamak için yavaş gidin.
  2. Kruvasanı ekmek kızartma makinesine yerleştirin. Kruvasanın her bir tarafını hafifçe ekmek kızartma makinesinin bir tarafına kaydırın. Yine, yavaş git. Çok fazla güç kullanmak bir kruvasanın parçalanmasına neden olabilir.
  3. Kruvasanınızı kısa aralıklarla kızartın. Farklı tost makinelerinin farklı ısı ayarları vardır ve bir şeyin ısınmasının tam olarak ne kadar süreceğini söylemek zordur. Kruvasanınızı küçük aralıklarla ısıtmanız ve çıtır çıtır olup olmadığını ve hafif kızarıp kızarmadığını görmek için iki veya üç dakikada bir kontrol etmeniz iyi bir fikirdir. Kruvasanlar hafif hamur işleridir, bu nedenle kolayca yanma eğilimindedirler.
  4. Ekmek kızartma makineniz yeterince büyük değilse fırını tercih edin. Kruvasan çok hassas bir hamur işidir. Kruvasanınız ekmek kızartma makinesine kolayca sığmıyorsa, kırılmaması için kruvasanı fırında ısıtmak en iyisidir.[8]

kruvasan

Çiğ Kruvasan Pişirme

  1. Önce kruvasanları kanıtlayın. Çiğ kruvasanları ısıtmadan önce mayalanmaları için zamana ihtiyaçları vardır. Çiğ kruvasanlarınızı parşömen kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsiyi evinizde sıcaklığın 24 °C ile 27 °C arasında olduğu bir alana yerleştirin. Bir saatten 90 dakikaya kadar oturmalarına izin verin.
  2. Fırınınızı ısıtın. Tariflerin çoğunda kruvasanlar 204 °C'de pişirilmelidir. Ancak, kullandığınız tarife veya çiğ kruvasanların geldiği pakete bakın. Kesin sıcaklık değişir.
  3. Kruvasanları bir yumurta yıkama ile fırçalayın. Bir çırpma teli veya çatal kullanarak bir karıştırma kabında bir yumurta çırpın. Her kruvasanı yumurta yıkamayla fırçalamak için bir fırın fırçası kullanın, üstünü ve yanlarını kaplayın. Her kruvasanın tam bir yumurta yıkama tabakasıyla kaplandığından emin olun.
  4. Fırın raflarını düzenleyin. Fırının üst üçte birlik kısmına bir fırın rafı yerleştirin. Diğer rafı fırının alt üçte birine yerleştirin.
  5. Kruvasanları fırına koyun. İki fırın tepsisi kullanıyorsanız, birini üst rafa, diğerini alt rafa koyun. Yalnızca bir sayfa kullanıyorsanız, onu üst veya alt rafa koyun. Kruvasanlarınızın hangi rafta pişmeye başladığı önemli değildir.
  6. 10 dakika sonra kruvasanların yerlerini değiştirin. 10 dakika için bir zamanlayıcı ayarlayın. Zamanlayıcı çaldığında, kruvasanları döndürün. Ya tek tepsiyi bir raftan diğerine taşıyın ya da iki tepsi kullanıyorsanız tepsilerin konumlarını değiştirin.
  7. Kruvasanları 8 ila 10 dakika daha pişirin. Tamamlandığında, kruvasanlar baştan sona eşit kahverengi bir renge sahip olmalıdır. Kenarlar biraz daha koyu olmalıdır.
  8. Kruvasanları soğutun. Kruvasanları fırından çıkarın. Onları yemeden önce soğumaları için fırın raflarına yerleştirin. Soğutma süreleri değişir, ancak çoğu unlu mamul 10 ila 20 dakika içinde soğur.
  9. Kruvasanları saklayın. Hemen yemeyeceğiniz kruvasanlar alüminyum folyoya sarılabilir veya plastik bir torbaya kapatılabilir. Kruvasanları kilerde veya tezgahta saklayabilir veya buzdolabında saklayabilirsiniz. Kruvasan kilerde iki gün ve buzdolabında bir haftaya kadar saklanır.
  10. Kruvasanları dondurarak raf ömrünü uzatın. Dondurulmuş kruvasanlar bir yıla kadar saklanabilir. Hava geçirmez bir torbaya koymadan önce plastiğe sarın. Çözdürme süreleri, evinizin tam ısısına bağlıdır, ancak çoğu kruvasan 24 saat içinde çözülür.

Şunlara da göz atın;

  1. Kruvasan nasıl taze tutulur?
  2. Dağıtmadan kruvasan nasıl yenir?
  3. Kruvasan tarifleri
  4. Şef Jale Balcı'dan kruvasan tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo