Palmiyegiller familyasına ait bir bitki olan hurma, Ramazan ayının vazgeçilmezidir. Antioksidan içeriğiyle bağışıklığı güçlendiren hurma, sinir sistemini de korur. Fiziksel ve zihinsel yorgunluğa iyi gelir. Öksürüğe karşı etkili olan hurma, bazı kanser türlerine karşı vücut direncini arttırır. Genellikle sade bir şekilde tüketilen hurma, iftar yemeklerinde de kendine yer bulur. Peki, hurma hangi tariflerde kullanılır? İşte, sofralarınıza lezzet katacak 25 lezzetli hurmalı tarif:
Hurma ve karışık kuruyemiş kullanarak nefis bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? Atıştırmalık olarak sunulan hurma toplarını hindistan cevizine veya eritilmiş çikolataya batırabilirsiniz.
Bir kurabiye çeşidi olan kömbe, Antakya ve çevresinin en sevilen lezzetlerinden biridir. İç harcı Arap hurması ile doldurulan Antakya kömbesi, çayın yanında ikram edilir.
Hurma, süt ve nişasta ile hazırlanan bu tatlı, hafifliği ile iftar sofralarının favorisi olacak. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabileceğiniz hurmalı sütlü tatlıyı, ceviz parçaları ile zenginleştirebilirsiniz.
Görünümü Antakya kömbesine benzeyen mamül, hurma, irmik ve un ile hazırlanır. Üzeri pudra şekeri ve tarçın ile süslenir. Yapımında şeker kullanılmadığı için, tatlı hurma tercih edilmelidir.
Hurmayı kek yapımında kullanmak isteyenler için de nefis bir önerimiz var. Kepekli un, yağsız süt ve hurma ile hazırlanan hurmalı kakaolu keki, ceviz ve badem ile zenginleştirebilirsiniz.
Yalnızca 4 malzeme ile hazırlanan hurma tatlısı, ceviz ve kaymak ile zenginleştirilir. İftar sofralarında sunabileceğiniz bu tatlı, 15 dakikada sofralardaki yerini alır.
Hurma, badem ve hindistan cevizi ile hazırlanan truffle, kakaoya batırıldıktan sonra servis edilir. Porsiyonu yaklaşık 150 kalori olan hurma truffle tatlısının içinde şeker kullanılmaz.
Yumuşacık hamurun badem ve hurmalı harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bu tatlı, şerbetli bir tatlıdır. Özellikle bayram sofralarında yerini alan bademli hurma tatlısını, ceviz ve fındık gibi kuruyemişlerle zenginleştirebilirsiniz.
Vegan menülerine uygun olan kakaolu hurmalı tart, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Yulaf, hurma, kakao tozu ve karabuğday ile hazırlanan bu tatlı, mevsim meyveleriyle tatlandırılır.
Hurma, pekmez, zencefil ve kuru meyvelerle hazırlanan hurma dolması, atıştırmalık olarak sunulur. Üzeri hindistan cevizi ile süslenen hurma dolması, iftariye tabağına da eklenebilir.
Özel günlerde kendi pastalarını hazırlamak isteyenler için, hurma, krema ve çikolatalı sostan oluşan nefis bir tarifimiz var. Hurmalı pastayı kuruyemiş ve mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
Hurma, bal, antep fıstığı ve fındık ile leziz bir tart yapmaya ne dersiniz? Çıtır çıtır hamuruyla tatlı krizlerine son verecek hurmalı tartı, çay veya kahve eşliğinde sunabilirsiniz.
Türk mutfağının vazgeçilmezi olan muhallebiyi bu kez hurmayla tatlandırdık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Yalnızca 6 malzemeyle hazırlanan hurmalı muhallebiyi, ufalanmış ceviz ile servis edebilirsiniz.
Taze meyve ve sebzelerle hazırlanan smoothie, ara öğünlerin en lezzetli içeceklerinden biridir. Muz, yulaf kepeği ve süt ile hazırlanan hurmalı smoothie'yi tatlıların yanında sunabilirsiniz.
Fas mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan hurmalı kurabiye, özellikle çayın yanında ikram edilir. İç harcı ceviz ve yumuşacık hurma ile doldurulan bu kurabiye, fırında pişirildikten sonra soğumaya bırakılır. Hurmanın lezzetini baskın olarak hissedebileceğiniz lezzetli bir kurabiye.
Tahin sosu, hurma ve nar taneleri ile zenginleştirilen bu pastayı, kolayca özel günlerinizde hazırlayabilirsiniz.
Hurma, kayısı püresi ve pekmezin uyumuna bayılacaksınız. Bu üç lezzetli kek yapımında kullanın, bu tarife bayılacaksınız!
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi reçeli bir de bu şekilde deneyin. Yapımında hiç şeker kullanılmayan bu reçel, kuru üzüm, hurma ve taze çilek ile tatlandırılır.
Hurma helvası Diyarbakır’da Ramazan’da sahur yemeğidir. Yumurta ve hurma ile hazırlanan bu lezzeti sizde deneyin.
Ana malzeme olarak muz, avokado ve hurmadan oluşan bu musun yapımı oldukça pratik. Kolay yapımının yanı sıra lezzeti ve rafine şekersiz bir tarif.
Yalnızca 4 malzemeden oluşan bu tatlı, atıştırmalık olarak sunulur. Hafifliği ile mutlaka denenmesi gereken tariflerden biridir. Soğuk bir şekilde servis edilir.
Okuyucumuzdan gelen bu nefis tarifi deneyebilirsiniz. Hurma püresi ile hazırlanan rafine şekersiz piramit pasta kahve yanına çok yakışacak.
Mocha cream pie, yoğun kahve aromasıyla hazırlanan bir pasta çeşididir. Ana malzemeleri kahve çekirdeği, hurma ve çikolatadır. Rafine şeker kullanılmadan hazırlanan pie, hurma ve çikolata ile tatlandırılır.
Hurma ve bisküvi lezzetinin karıştığı hafif bir tatlı tarifin ile karşınızdayız. Yalnızca 5 malzemeden oluşan bu tatlıyı, çayın yanında afiyetle yiyebilirsiniz.
Deniz Orhun Ramazan ayına özel hurmalı ve helvalı tarifi sizler için paylaşıyor. Ramazan ayı dışında da hazırlayabileceğiniz şık sunumlu helva tarifini çay ve kahve yanında servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;