Mutfakların kurtarıcılarından biri olan milföy hamurları ile aniden gelen misafire, bir anda bastıran tatlı krizlerine ya da çay saati davetlerine çok kısa sürede çeşit çeşit tatlı ve tuzlu tarifler hazırlayabilirsiniz. Fransızların mutfaklarımıza kazandırdığı milföy hamuru ile harikalar yaratmak artık çok kolay. Listemizdeki tarifleri fikir almak için kullanabilir, daha fazlasına milföylü tarifler sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz 14 nefis milföy tarifi:
Milföyle hem lezzetli, hem de pratik bir tatlı hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Muhallebi ve milföy katları ile hazırlanan bu tatlıyı, çilek, böğürtlen gibi meyvelerle zenginleştirebilirsiniz.
İç harcı kabak, mantar, tavuk ve yeşil zeytin ile doldurulan volovan, Fransız mutfağından yayılan bir tariftir. Özellikle kalabalık davet sofralarında ve çay saatlerinde ikram edilmesiyle bilinir.
Portekiz tatlısı olarak da bilinen pastel de nata, süt, yumurta sarısı ve milföy hamuru ile hazırlanır. 'Belem turtası ve yumurta tartı' isimleriyle de bilinen bu tatlı, en lezzetli tatlılardan biridir.
Çıtır milföy hamuru, karadut ve kiraz ile hazırlanan bu tart, çay saatlerinin vazgeçilmezidir. İsteğe göre farklı meyveler de kullanabilirsiniz. Lezzetini arttırmak için üzerinde beyaz çikolata sosu gezdirmeyi unutmayın.
Çay ve kahvenin yanında atıştırmalık olarak sunabileceğiniz bir tarif arıyorsanız, dutlu milföy muffin tam size göre. Yalnızca 6 malzemeden bu muffinleri, 30 dakikada hazırlayabilirsiniz.
Tavuk but, pırasa, biber ve mısır ile hazırlanan milföy pay, öğle yemeklerinde sunabileceğiniz pratik bir tariftir. Büyük boy milföy elde etmek için, milföy hamurlarını yan yana getirerek birleştirebilirsiniz.
Çilek dilimleri, pastacı kreması ve milföy hamuru ile nefis mi nefis bir tatlı yapmaya ne dersiniz? İki katlı milföy pastayı yalnızca çilekle değil, sevdiğiniz diğer meyvelerle de süsleyebilirsiniz.
Çocukluğumuzun sevilen tatlarından biri olan kat kat tatı, okurumuzdan gelen bir tarifle sizlere sunuyoruz. Yalnızca 4 malzemeden oluşan kat kat tat, çocukların favorisi olacak.
Milföy hamuru ile baklava yapmak isteyenleri böyle alalım. Baklava yufkası yerine milföy hamurunun kullanıldığı milföy baklavanın iç harcını kestane, ceviz ve tarçınla doldurabilirsiniz.
Aromatik tatlardan oluşan bir tatlı hazırlamak istiyorsanız, mango ve lavantalı milföy pastayı mutlaka deneyin. Yalnızca 7 malzeme ile hazırlanan bu tatlıyı, pudra şekeri ile tatlandırabilirsiniz.
Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan mantıyı, bu kez milföy hamuru ile hazırladık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. İç harcı kıymayla doldurulan milföy mantıları fırında kızarttıktan sonra yoğurtlu sosla birlikte sunabilirsiniz.
İç harcı beyaz peynir ve maydanoz ile doldurulan mini milföyler ile nefis bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Hazırlanışı 15, pişirmesi ise ortalama 25 dakika süren peynirli mini milföyleri patates, sosis gibi sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Domates, mozzarella peyniri ve fesleğen yaprakları ile hazırlanan tart caprese, çay saatlerinde tuzlu atıştırmalıklar sunmak isteyenlerin yardımına koşuyor. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlanan tart caprese, sofraların favorisi olacak.
Milföy hamurunun en yaygın kullanımlarından biri de börek tarifleridir. Tavuk eti, krema ve biber ile hazırlanan milföy börek, aniden gelen misafirlere sunmak için en lezzetli seçeneklerden biridir.
Şunlara da göz atın;